Toneelplezier met ‘Buenos Dias Benidorm’ van Kunst en Broedermin in Staden

Redactie KW

Sinds 1870 speelt Kunst en Broedermin bijna onafgebroken elk jaar een toneelstuk. Voor het vijftiende jaar op rij is Lena Maekelberg betrokken partij.

Kunst en Broedermin brengt dit jaar een dolgekke komedie: Buenos Dias Benidorm. Op de foto de acteurs en regisseur Pol Vansteeland (rechts op de foto). (Foto CD)

“Dit jaar brengen we de komedie Buenos Dias Benidorm van Willy Gillis in een regie van Pol Vansteenland”, zegt Lena. “Voor deze editie hebben we ook een speler en een speelster die na jaren onderbreking opnieuw de toneeldraad opnemen : Martine Vanoplynus en Fernand Six. Als klap op de vuurpijl hebben we ook nog een absolute debutant op de bühne met name Peter Goderis.”

“De overige spelers en speelsters hebben reeds meer ervaring: Sabrine Assez, Frieda Bol, Vincent Dewaele, Marc Vanclooster, Lorenzo Hovaere, Lies Pincket, Mario Snaet en mezelf. De regisseur is ook een nieuw gezicht namelijk Pol Vansteeland (69). De Oostnieuwkerkenaar staat ongeveer 50 jaar op de planken als toneelspeler in onder andere Beveren en Roeselare. De afgelopen zes jaar was hij als regisseur actief in Ruddervoorde. Zijn ervaring is een enorme troef voor onze groep.”

Praktisch

De voorstelllingen vinden plaats in cultureel centrum het SWOK in de Ooststraat op zaterdag 6 december om 20 uur, zondag 7 december om 18 uur, woensdag 10 december om 14.30 uur, zaterdag 13 december om 20 uur en zondag 14 december om 18 uur. Kaarten kosten 7 euro, behalve voor de woensdagvoorstelling. Deze kosten 10 euro, maar dan is er koffie en taart inbegrepen. Deze namiddag is speciaal voor Ziekenzorg en senioren.

Kaarten kan je kopen bij alle spelers en speelsters, Slagerij Breyne, café De Pauw en Brillen Anseeuw of reserveren in de Ooststraat 17, 051 70 42 29.

(CD-foto CD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 28 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier