Toneelkring Harlekijn uit Kortrijk start met tweede productie van het speeljaar

Bovenaan zien we links Alain Baert en rechts regisseur Philip Strobbe. Onderaan zitten v.l.n.r. Mateo Buysschaert, Laura Lambert, Maud Vansteenkiste, Claire Vercoutere en Frank Couckhuyt. © EDB
Redactie KW

Op vrijdag 21 april start bij toneelkring Harlekijn de tweede productie van het speeljaar. Philip Strobbe regisseert ‘Mijn man is een voddenpop’, een blijspel van Fons Vinck.

Het stuk gaat over Moniek, een nogal bazige weduwe die een voddenpop kocht op de rommelmarkt van een zigeunerin. De ziel van Monieks overleden man blijkt in de pop te zitten. “Zijn ziel doolt rond omdat de man geld heeft achtergehouden”, zegt regisseur Philip Strobbe. “Zolang het geld niet terug bij de wettige eigenaar is, zal de ziel van de overledene blijven ronddwalen. Er wordt van de niet zo snuggere zoon verwacht dat hij alles zal oplossen, er is ook een vriend van de overledene in betrokken en ook de schoonmoeder komt zich met de feiten bemoeien. Het wordt een kluwen met hilarische toestanden waardoor de chaos niet te overzien is.”

Toneelmicrobe

Maud Vansteenkiste (38) uit Kortrijk stond al op de planken bij De Spatjes en staat nu voor de eerste maal in haar toneelcarrière voor een grote uitdaging met de hoofdrol van weduwe Moniek. “In het begin speelde ik kleine rolletjes bij De Spatjes, maar de laatste vier jaar was ik ‘Treze’. Vier jaar geleden stopte ik met deze revue op Overleie, waar ik mijn roots heb en waar mijn grootouders café De Wittekop uitbaatten. Ik speelde er twaalf keer mee maar de veertien opvoeringen na de vele repetities werden wat te veel.”

Toen Mauds zoon Kobe vorig jaar met de jongerenproductie van Harlekijn meespeelde, begon de toneelmicrobe weer te kriebelen. “Ik kan me volledig smijten in mijn rol van Moniek“, zegt Maud. Ze is gehuwd met houtbewerker Bjorn Vangheluwe, die bij Harlekijn deel uitmaakt van de decorploeg, en ze is kleuterleidster in de Sint-Jorisbasisschool in Menen. Het koppel heeft met Kobe (10) en Nore (6) twee kinderen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier