Toneelkring Bartje brengt ‘Pension van lichte zeden’ naar Pollinkhove

Toneelkring Bartje brengt dit jaar 'Pension van lichte zeden' op de planken. Op de foto rechtstaand van links naar rechts Ronny Denys (tekststeun), Joren Delva, Els Breemeersch, Herlinde Decroos, Justine Callewaert, Wim Pauwelyn en Danny Snick en zittend Koen Vandenberghe, Celine Beheydt, Sofie Verstraete, Fien Fonteyne en Kris Demuynck. © Foto KVCL
Redactie KW

Toneelkring Bartje brengt dit jaar het stuk ‘Pension van lichte zeden’ op de planken.

‘Pension van lichte zeden’ is een komedie van Carl Slotboom. “Als vrienden van Betty en Albert plotseling verhinderd zijn om op het huis te passen waarvan de bewoners op vakantie zijn, besluiten zij dat dan maar te doen”, vertelt Kris Demuynck de korte inhoud van het verhaal. “Maar als er plots een vreemde dame en haar zoon in de kamer staan, wil Betty hier het fijne van weten en belt ze haar vriendin op. Tijdens dit gesprek komt Betty te weten dat het huis waar ze op passen eigenlijk een vegetarisch pension is en tevens een centrum voor spirituele levenshouding. Om hun vrienden niet in de problemen te brengen, besluiten Betty en Albert niets tegen hun gasten te zeggen en zichzelf voor te doen als de eigenaars van het pension. Wanneer er echter gemagnetiseerd en gemasseerd moet worden, gaan de poppen aan het dansen.”

“Het stuk speelt zich af in de jaren 70”, geeft Kris Demuynck nog mee. “We proberen dit ook door te trekken naar decor en kledij toe.”

De acteurs dit jaar zijn Danny Snick, Herlinde Decroos, Joren Delva, Els Breemeersch, Kris Demuynck, Sofie Verstraete, Celine Beheydt, Wim Pauwelyn, Justine Callewaert en Fien Fonteyne.

De regie is in handen van Koen Vandenberghe. Het is de vierde keer dat hij toneelkring Bartje regisseert en verdiende onder meer al zijn sporen bij Theater Periekel Diksmuide, Onafhankelijk Theater Oostduinkerke, De Kokkels Koksijde, De Ruisende Lede Ruislede, T72 Krombeke en De Royaerts Lo.

De opvoeringen vinden plaats op vrijdag 9 maart, zaterdag 10 maart, zaterdag 17 maart, zondag 18 maart, zaterdag 24 maart en zondag 25 maart. De voorstellingen op vrijdag en zaterdag beginnen om 20 uur, op zondag om 16 uur. In totaal werden al meer dan 1.150 kaartjes verkocht. De voorstelling van zaterdag 10 maart is zelfs al volledig uitverkocht. Wie nog een kaartje wil bemachtigen, zal er dus snel bij moeten zijn. Kaarten kosten 8 euro in voorverkoop. Reserveren kan op het nummer 058 28 98 20 (na 20 uur) of door te mailen naar ignace@lootvoet.be. (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier