Toneelgroep Komedie Kateie gaat op zoek naar de ‘naakte’ waarheid in Oostende

Redactie KW

In februari worden de naakte feiten op een rij gezet door toneelgroep Komedie Kateie. In Zaal Vuurtoren loopt hun toneelstuk ‘Striptease’ op verschillende data.

‘Striptease’ zet de naakte feiten op een rij. Echt naakt gaan ze niet. ‘Striptease’ kleedt wel alle argumenten uit en ontbloot de onfrisse praktijken op het landschapsbureau van de burgerlijke stand van Bruno, Walter, Robin en Jowantje. “De vier staan onder de nietsontziende supervisie van diensthoofd Staelens en schepen Desaever”, vertelt Michel de Wit die de rol van schepen op zich neemt. “Allen kleuren ze buiten de lijntjes. Ze zorgen voor normvervaging, handtastelijkheden en machtsmisbruik. Grensoverschrijdend gedrag zijn er dagelijkse kost.”

“Het idee ontstond eigenlijk nog voor de #MeToo-campagne in oktober 2017 gelanceerd werd. Wie #MeToo had geplaatst op sociale media gaf daarmee aan dat ze ooit te maken kregen met seksuele intimidatie of aanranding. De hashtag kreeg grote populariteit nadat Hollywoodproducent Harvey Weinstein van seksuele intimidatie werd beticht door verschillende vrouwen. Ook in ons land kregen we heel wat #MeToo-geweld te verduren met de beschuldigingen aan het adres van presentator Bart De Pauw. Het toneelstuk werd zo een stuk die de actualiteit naar voor brengt.”

Verhaal

“In het stadhuis werkt de afdeling Burgerlijke stand onder het strenge gezag van Claire Staelens. Claire is een warmbloedige mannenhaatster die een vuil spel speelt met haar personeel”, legt Michel ons het verhaal in grote lijnen uit. “Om hun bazin wat te laten afkoelen, bedenken de bedienden een heus plan dat letterlijk weinig om het lijf heeft. Daarnaast zijn er ook nog de geruchten over smeergeld en schriftvervalsing, wat van elk personeelslid een verdachte maakt. Het is schandalig, zoveel schandalen. Samen met de toeschouwer gaan we op zoek naar de waarheid, niks dan de waarheid. Of straffer nog, de ‘naakte’ waarheid.”

Acteurs

‘Striptease’ wordt gespeeld door Cynthia Decoo, Bianca De Cock, Cynthia De Clerck, Michel De Wit, Frank Jongbloet, Katie Laplasse, Els Loncke, Thomas Pister, Kyran Raes, Guy Van Daele, Wesley Van Rossem en Lies Vereecke.

Het stuk wordt opgevoerd op 9, 10, 11, 16, 17, 18, 22, 23 en 24 februari. Op zondag is dat om 19 uur, op andere dagen telkens om 20 uur. Kaarten zijn te reserveren via het nummer 0496 05 62 65. De kaarten kunnen dan op zondag 4 februari tussen 10 uur en 12 uur afgehaald worden in Zaal Vuurtoren. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier