Toneelgezelschap De Verbeelding uit Rumbeke op bezoek in ‘Hotel kommer en kwel’

Toneelgroep De Verbeelding brengt het stuk Hotel kommer en kwel in zaal OCAR. Marc Vandendriessche is regisseur van dienst. © Foto Wim
Redactie KW

Toneelvereniging De Verbeelding pakt ieder najaar uit met een nieuwe voorstelling. Dit keer spelen ze ‘Hotel kommer en kwel’, een komedie op niveau in regie van Marc Vandendriessche. “Het is onze negende productie en we zijn ondertussen uitgegroeid tot een hechte, plezante groep”, vertelt Yvette Vermaut.

Toneelgroep De Verbeelding is een vereniging met freelance acteurs uit de regio Rumbeke en Izegem die samengekomen zijn met de bedoeling om ieder jaar een stuk te spelen. De spelers zijn vaak ook nog bij andere gezelschappen actief, maar maken jaarlijks graag tijd vrij voor De Verbeelding.

Het stuk wordt gespeeld door Johan Deroo, Yvette Vermaut, Frederik De Deyne, Jessie Dekein, Manu Vander Stichele, Cecile Room, Aurélie De Groote, Stefaan Decoene, Alex Vyncke, Karla De prins, Trui De Meulemeester en Stijn Dely. “Het leuke is dat we met een heel gemotiveerde groep spelers zitten, waarvan de meeste al van bij onze eerste voorstelling actief zijn. In de loop der jaren creëer je zo een band en dat merk je ook op het podium.”

“We repeteren in een hangar in Izegem waar we direct met decor kunnen spelen, dat scheelt toch een serieuze slok op de borrel naar inlevingsvermogen”, zegt Yvette. “Ondertussen loopt de voorverkoop ook al erg goed. De voorstelling van 19 november is zelfs al uitverkocht, voor de andere data zijn er nog kaarten beschikbaar.”

Het stuk wordt gespeeld op zaterdagen 12 en 19 november, op zondag 13, woensdag 16 en vrijdag 18 november, telkens om 20 uur, behalve op zondag dan wordt om 17 uur begonnen. Plaats van afspraak is zaal OCAR op het Kerkplein in Rumbeke. Kaarten te verkrijgen via 0476 35 41 60 of yvette@telenet.be. De toegangsprijs bedraagt 8 euro, met vrijetijdspas tel je slechts 4 euro neer.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier