“Tom Waes mag zelf eens een kijkje komen nemen op het strand van Blankenberge”

Redactie KW

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van het programma ‘Reizen Waes’op één trok Tom Waes naar Albanië. Op een bepaald moment stond Waes op het drukke strand van Dürres en vergeleek hij het met het strand van Blankenberge. “Te vermijden” zei hij. Schepen van Toerisme Philip Konings wil af van dat foute imago. “Het is niet omdat het druk is, dat het niet aangenaam kan zijn.”

Het tweede seizoen van het reisprogramma op één ‘Reizen Waes’ werd op gang geschoten met een road trip door Albanië. Vanuit de hoofdstad Tirana vertrok Tom Waes op een reis doorheen het hele land, met onder andere Sarandë en Lazarat als tussenstops. Ook in de kuststad Dürres hield hij halt en ging hij een kijkje nemen op het strand. Het strand was zeer bevolkt en stond vol met ligzetels en parasols. Presentator Tom Waes maakte meteen de vergelijking met het strand van Blankenberge en gaf als tip mee om het strand te vermijden. Harde woorden voor een trotse badstad als Blankenberge.

Cliché van lelijk en overvol strand

Volgens schepen van Toerisme Philip Konings klopt het beeld dat Tom Waes aan televisiekijkend Vlaanderen mee geeft langs geen kanten. “Tom Waes herhaalt gewoon het klassieke cliché van het strand van Blankenberge. De perceptie van het lelijke en overvolle strand zit jammer genoeg nog altijd bij de mensen ingebakken, maar de realiteit is anders. We blijven er mee worstelen, ondanks het feit dat het strand een hele metamorfose heeft ondergaan. Dat wordt dan ook bevestigd door de mensen die naar het strand komen”, zegt Konings.

Wat kan je daar dan aan doen? Als zoiets op nationale televisie nogmaals wordt herhaald, is het moeilijk om van dat negatieve imago af te geraken. “Wij kunnen alleen maar ons positieve beeld blijven herhalen. We waren het eerste strand dat met het idee van de ‘beach bars’ op de proppen kwam. Een idee dat achteraf door andere stranden gekopieerd werd. Het is uiteraard druk op ons strand, maar dat is juist positief. Iedereen schept meteen een negatief beeld van drukte. Het is niet omdat het druk is, dat het niet aangenaam kan zijn. Tom Waes mag altijd zelf eens een kijkje komen nemen op het strand van Blankenberge”, besluit Konings. (BDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier