Tom Waes gaat in op uitnodiging burgemeester en komt naar Blankenberge

© © VRT
Redactie KW

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van ‘Reizen Waes’ stond Waes op het drukke strand van het Albanese Dürres en vergeleek hij het met het strand van Blankenberge. “Te vermijden”, zei hij.

Het gemeentebestuur van Blankenberge was ‘not amused’ en onder meer schepen van Toerisme Philip Konings liet zijn ongenoegen blijken. “Het is niet omdat het druk is, dat het niet aangenaam kan zijn”, reageerde hij maandag op KW.be. Volgens schepen van Toerisme Philip Konings klopt het beeld dat Tom Waes aan televisiekijkend Vlaanderen mee geeft langs geen kanten. “Tom Waes herhaalt gewoon het klassieke cliché van het strand van Blankenberge. De perceptie van het lelijke en overvolle strand zit jammer genoeg nog altijd bij de mensen ingebakken, maar de realiteit is anders. We blijven er mee worstelen, ondanks het feit dat het strand een hele metamorfose heeft ondergaan. Dat wordt dan ook bevestigd door de mensen die naar het strand komen”, zegt Konings.

Tom Waes kreeg prompt een uitnodiging om zelf eens een kijkje te komen nemen, en blijkbaar gaat het VRT-gezicht nu ook in op de uitnodiging. Wanneer Tom Waes een gaatje zal vinden in zijn agenda is nog niet bekend, maar vast staat wel al dat Waes enthousiast zal worden onthaald in de kustgemeente. “Ik had niet de bedoeling om de Blankenbergenaars te kwetsen”, zei hij woensdagochtend op MNM. “Ik stond in Durrës en er was evenveel volk als op het strand van Blankenberge. Dus ik heb gezegd: ‘het lijkt hier op Blankenberge.’

(BDZ/FV/FJA)