Tom Dutoit uit Izegem mag even het mooie weer gaan maken in Hotel M

Redactie KW

Tom Dutoit is gefascineerd door meteorologie en brengt elke dag een weerbericht voor de regio.


Elke ochtend staat Tom Dutoit garant voor een weerbericht op Izegemse leest. Zijn weersverwachtingen zijn indrukwekkend accuraat en dat motiveert de Izegemnaar alleen maar om ermee verder te gaan. “Telkens als ik zie dat mijn verwachtingen kloppen, geeft me dat een kick”, aldus Tom Dutoit.

De passie voor alles wat met weer te maken heeft, ontdekte Tom Dutoit als kind al. “Ik weet het, een huizenhoog cliché”, glimlacht hij. “Maar die eerste lessen over het weer tijdens het eerste leerjaar waren een soort trigger voor mij. Maar met de opkomst van het internet is het voor mijn echt begonnen. Toen kreeg ik de kans om tal van weermodellen en meteorologische websites af te speuren en dat scherpte mijn honger alleen maar aan.”µ

Thermometerhut

Hoewel Tom zijn weerpassie nog steeds als hobby beschouwt, is hij er op vandaag op een erg professioneel niveau mee bezig. “In mijn tuin heb ik een eigen thermometerhut gebouwd, volledig volgens de heersende normen. Zo is de hut met drie lagen hoogglanzende lak geverfd en heeft ze een dubbel dak. Net als die in Ukkel, bijvoorbeeld. Op mijn terras vind je een digitale pluviometer en aan mijn tuinhuis is een weerstation aangesloten.”

Elke dag is Tom rond 5 uur uit de veren. “Voor dag en dauw. En het eerste dat ik doe, is mijn vaste weerwebsites afsurfen. Ik leg verschillende weermodellen naast elkaar en via betalende software kijk ik erg diep in de bestaande weerkaarten. Op die manier maak ik mijn eigen weerpraatje voor Izegem en de onmiddellijke regio. Dat is ook mijn doel: ik wil voor onze regio een zo accuraat mogelijk weerbericht opstellen. Snel en in begrijpelijke taal.”

Dinsdagavond mag Tom over zijn passie gaan vertellen aan Marcel Vanthilt.

>> www.tometeo.weebly.com