Time can Tell brengt videokunst naar Roeselare

Ook Justine uit Roeselare werkt mee. © (Foto SB)
Redactie KW

Op zeven locaties kan je vanaf donderdag en dat tot 6 mei een opmerkelijke verzameling werken zien van internationale, nationale en lokale video- en multimediakunstenaars.

Twee privécollecties en videowerk van vijftien jonge kunstenaars brengen de komende maanden over een parcours van 3,2 kilometer Roeselare tot leven. Wie ooit The Green Line volgde in de binnenstad weet waar hij of zij zich mag aan verwachten. In het Klein Seminarie, in de bunker, de voormalige bib De Vriendschap en de O.L.-Vrouwkerk op Krottegem, op het Stationsplein en in galerij Ne9enpuntne9en is een staalkaart te zien van wat videokunst is. Wat jonge Vlaamse kunstenaars in dit medium zien, is dan weer verzameld in De Directeurswoning.

Aan de tentoonstelling doen ook enkele kunstenaars mee met Roeselaarse roots. Johan Grimonprez (°62) is ondertussen een naam in het genre en verdeelt zijn artistieke tijd tussen Brussel en New York. Alex Verhaest (°85) combineert in haar interactieve installaties beelden, technologie en film. Ook de jongste generatie filmmakers is aanwezig met onder andere de Roeselaarse Justine Cappelle.

Naast de expo in de stad is er ook heel wat randanimatie met workshops, debat, film en rondleidingen.

Alle info op www.dedirecteurswoning.be of via #timecantell en facebook timecantell.

(BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier