Tien tips om het gratis optreden van Clouseau in Tielt te overleven

04/07/14 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Bron: Kw

Vrijdagavond komt Clouseau naar de Tieltse Europafeesten. Je kan het optreden vanaf 22 uur bijwonen, gratis en voor niets. Omdat een overrompeling van jewelste geen denkbeeldig scenario is, hier toch even tien tips. Het ultieme survivalpakket voor Clouseau.

Tien tips om het gratis optreden van Clouseau in Tielt te overleven

Kom te voet of met de fiets.

1

Laat je niet afschrikken door het donkergrijze wolkendek dat deze namiddag even over onze provincie waaide. Een druppel niet te na gesproken, ziet het ernaar uit dat het prima wandel- en/of fietsweer zal zijn. Hou die vierwielers dus wat op stal en bespaar de Europastad van je uitlaatgassen.

Kom je toch met de auto. Gebruik dan de aangeduide (extra) parkings.

2

Omdat het concert van Clouseau van de markt naar een van de stadsparkings is verhuisd, heeft het stadsbestuur extra parkings gecreëerd. Die vind je hier: de parking van het OCMW, de Kringwinkel, het Sint-Andriesziekenhuis (130 plaatsen), de parking van Delhaize in de Ieperstraat, de Collegeparking via Sint-Michielstraat (400 plaatsen), Parking A. Vervaeke in de Oude Kapellestraat 65 (300 parkeerplaatsen), Parking Van Tornhaut in de Galgenveldstraat 22 (400 parkeerplaatsen) en Parking Van Hulle in de Tavernierlaan 1.

De brandweer zet extra personeel in om mensen die over de Ring parkeren veilig de oversteek naar het centrum te maken. Op de verscheidene parkings buiten het centrum worden parkeerwachters ingezet. En, ook de Politiezone Regio Tielt zet extra middelen in op en rond parkings,...

Blijven lachen. Je wordt gefilmd!

3

Camera's zullen de volkstoeloop vanuit de Europahal en er rond via camera's in de gaten houden. Bij te veel volk wordt het Generaal Maczekplein afgesloten op alle invalswegen naar het Generaal Maczekplein.

Ken jezelf.

4

Dans je ziel uit je lijf maar ken vooral je grenzen. Zeker in een massa volk. Wil je toch over de schreef gaan? Alle hulpdiensten staan paraat. Er komt in de Europahal een commandopost operaties, bevolkt door onder meer stadsdiensten en hulpdiensten (PZ Regio Tielt, Rode Kruis en brandweer). In de Europahal wordt nog een extra post van het Rode Kruis ingezet.

Draag kledij die makkelijk zit.

5

Een massa mensen op een pleintje opeen gepakt, kan voor de nodige ongemakken en geurtjes zorgen. Voorkomen is dan ook beter dan genezen.

Zorg dat je uitgerust bent.

6

Vermoeidheid leidt tot irritatie. Kunnen we best wel missen in een massa.

Oefen je stembanden.

7

Irritatie (2). Niets zo irritant als zo'n wannabe-Koen-Wauters die vals in je oor staat te schreeuwen...

Lees die teksten van Clouseau nog even na.

8

... laat staan dat het dan nog een vreemdsoortig gebrabbel is dat je als die hard tegen de trommelvliezen van je buren kletst.

Denk 'zen'.

9

Voel je ondanks onze goede raad een en ander negatiefs opborrelen, denk dan aan volgende woorden. Herhaal ze als een gedicht en zie hoe deze 'eenvoudige oefening je zal helpen te ontspannen en je dichter bij je ware zelf en je diepste gedachten zal brengen' (volgens e-gezondheid.be):

Ik adem in en ik weet dat ik inadem.

Ik adem uit en ik weet dat ik uitadem.

Ik adem in en ik ben een bloem.

Ik adem uit en ik heb haar frisheid.

Ik adem in en ik zie mezelf als een berg.

Ik adem uit en ik voel mezelf onwrikbaar.

Ik adem in en ik zie mezelf als spiegelend water.

Ik adem uit en in alle dingen weerkaatsen zich in mij zoals ze zijn.

Ik adem in en ik voel mezelf als ruimte.

Ik adem uit en ik voel me vrij.

Amuseer je

10

Het begin en einde van alles. Amen.

Tien tips om het gratis optreden van Clouseau in Tielt te overleven


© BELGA

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!