Tieltse vriendengroep maakt een eigen fictiefilm zonder enig budget

De Galliërs, de creatiefsten der Tieltenaars... © YC
Randy De Clercq

De Tieltse vriendengroep van De Galliërs vzw heeft een eigen film geproduceerd, die ze op zondag 2 oktober eenmalig op het witte doek brengt.

De Galliërs vzw is in Tielt min of meer een fenomeen. De voorbije jaren trokken de vrienden met hun camera de stad rond om eigenzinnige filmpjes te maken over evenementen in de stad. Die piste lieten ze de voorbije maanden wat links liggen, want ze werkten aan een eigen film. De prent, die de titel ‘Verloren’ kreeg, gaat op zondag 2 oktober in première op het witte doek in het cultuurcentrum Gildhof in Tielt. “De film werd gemaakt met 0,0 euro budget”, zeggen producente Fien Tassaert en regisseur Andries Verlinden. “Dat wil zeggen dat zowel crew als acteurs volledig vrijwillig werkten. Voor de technische uitrusting zoals camera’s en geluidsapparatuur konden we rekenen op de hulp van Sarto-TV, de televisieomroep van het Tieltse ziekenhuis.”

https://www.youtube.com/watch?v=V8eC88aSDqU

De Galliërs schreven zelf een verhaal over een schijnbaar gelukkig gezinnetje, dat plots geconfronteerd wordt met de verdwijning van een dochter. Het ene geheim na het andere duikt op. “Een verhaal met heel herkenbare personages. Niet enkel het verhaal schreven we zelf, ook de muziek! Twee bevriende muzikanten maakten de volledige soundtrack. Dat ze niet aangesloten zijn bij Sabam, zorgde ook voor een forse besparing. De acteurs vonden we allemaal in het Tieltse. De ene acteur was gepokt en gemazeld in het amateurtheater, maar er waren ook enkele acteurs bij die voor het eerst op de planken stonden. Een fijne bende, die het bovenal gewoon gratis deed.”

Noor Voet neemt de rol van Emma voor haar rekening.
Noor Voet neemt de rol van Emma voor haar rekening.© GF

De opnames vonden plaats van maart tot juni in Tielt, Meulebeke, Oostkamp en Pittem. De ticketverkoop verloopt ondertussen als een trein. Wie nog een van de laatste plaatsjes voor de première te pakken wil krijgen, kan contact opnemen met de reservatiedienst van het Gildhof (reservatiedienst.gildhof@tielt.be).

(RDC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.