Tieltse Koor Cantiga vreest voor voortbestaan

Een gerestaureerde kerk, een uniek orgel en een bloeiend koor, dat kan toch zomaar niet teloorgaan, vindt het Cantiga-bestuur. We herkennen v.l.n.r. penningmeester Frans Van Coppenolle, secretaris Rik Teerlinck, partituurbeheerder Paula Huys, voorzitter Veerle Dooms en organist-dirigent Tom Hoornaert. Op de foto ontbreekt Ghislaine Uyttenhove. (Foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Als de besparingen effectief doorgevoerd worden, zal het Centrale Kerkbestuur zich verplicht zien twee personeelsleden te ontslaan, daarbij organist-dirigent Tom Hoornaert.

“Er hangen donkere wolken boven onze dirigent, ons koor, onze en andere Tieltse kerken”, zucht Rik Teerlinck, secretaris van het intussen 40-koppige Cantigakoor. “Blijkbaar is de Kerk een uiterst geschikt slachtoffer om te besnoeien in het kader van de besparingen. Het Kerkbestuur legde een voorstel op tafel waaruit alle nieuwe investeringen voor de komende zes jaar geschrapt werden, maar het stadsbestuur eiste veel meer. Voor de Sint-Pieterskerk hadden we op een minimum van 270.000 euro gerekend, maar de stad schroefde dat naar 184.000 euro terug. Met dat geld moeten we een leninglast van 175.000 euro dragen. Rest dus nog amper 9.000 euro voor brandverzekering, elektriciteit, verwarming, twee lonen en een rist kleinere uitgaven. Eens de centen opgebruikt zijn, moet er een beslissing vallen. En het is niet de stad die twee personeelsleden zal ontslaan, die eer laat men aan het Kerkbestuur.”

(RA)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Tielt van 18 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier