Tickets Hype-o-dream Waregem vliegen de deur uit

Pieter Merlier (links) en Stijn Meert willen gestaag groeien met Hype-o-dream. (Foto a-RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Nog voor de line-up helemaal onthuld is, lanceerde het festival, dat op 19 juli plaatsvindt, online voor het eerst twee ‘golven’ tickets.

“Die early bird-tickets kostten bij de eerste ronde 18 euro en de tweede keer 21,50 euro. Zo wilden we studenten en jongeren de kans bieden om aan een schappelijke prijs een ticket te kopen”, legt Pieter uit. “Dat de tickets na enkele uren verkocht waren, is voor ons een goede graadmeter.”

Lokale dj’s

Voor de tweede editie mikt Hype-o-dream ook op lokale dj’s zoals Die Clique en Audiophonic. Een bewuste keuze, volgens Pieter. “Daarnaast is het ook budgettair slimmer, omdat grote kleppers heel duur zijn. David Guetta boeken zit er helaas niet in.”

De drijvende krachten achter Hype-o-dream zijn acht vrienden: Olivier Lefevre, Stijn Meert, Frederik Balcaen, Frederic Windels, Stijn Derock, Laurent Deruyck, Samuel Vanryckeghem en Pieter Merlier. “Elk vrij moment kruipt in het festival”, weet Pieter Merlier.

Hardstyle

Vorig jaar bleek de tent met hardstyle een succes en daar zet de organisatie verder op in. “Hardstyle lokt een eigen vooral jong publiek. Met een line-up van wereldniveau willen we hen extra verwennen. Maar ook voor dertigers voorzien we chille dj’s.”

Of het festival wil groeien? “We hopen op 40 tot 70 procent meer bezoekers, maar we willen ons zeker niet vergalopperen”, klinkt het.

(JE-foto a-RN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 4 april.