Thibaut en Jarno van BLND!N scoren met liedje ‘Wifi code’

Thibaut Vandeputte (links) en Jarno Boone vormen samen het duo BLND!N. © Foto Gino Coghe
Redactie KW

Thibaut Vandeputte (24) uit Lichtervelde en Jarno Boone (23) uit Eernegem vormen samen het muzikale duo BLND!N. Hun eerste single, ‘Wifi code’ werd intussen al 6.000 keer gestreamd op Spotify.

Jarno Boone is freelance entertainer en Thibaut Vandeputte thuisverpleger. Beide jongemannen willen hun creatief talent graag op een positieve manier uitdragen. Allebei droomden ooit van een professionele basketbalcarrière, maar nu blijkt het leven een andere uitdaging voor hen in petto te hebben. Onlangs versierden ze namelijk met hun groep BLND!N namelijk een platencontract voor hun eerste single, die luistert naar de titel ‘Wifi code’.

Het lied werd via Spotify al 6.000 keer gestreamd en daar zijn ze best tevreden mee.

Gestart als comedian

“Toen ik 16 was moest ik door een blessure mijn basketdroom opbergen en ontdekte ik bij mezelf een passie voor comedy”, vertelt Jarno. “Het ligt een beetje in mijn aard om overal en altijd enthousiast, energiek en vrolijk op te reageren. Ik organiseer ook mijn eigen comedy night. Maar op een gegeven ogenblik kreeg ik te horen dat mijn moeder kanker had en toen ik op het podium stond als comedian, moest ik echt een knop omzetten en voelde ik mezelf niet meer en schreef mijn gevoelens daarna neer in teksten. Eigenlijk bedoeld voor mezelf. Op een gegeven ogenblik liep ik Rob Vanoudenhoven tegen het lijf. Dank zij hem werd ik publieksopwarmer bij TV-opnames. Er was toen zeker nog geen sprake van zingen.”

The Band

“We hadden beiden als kind dezelfde droom, maar kenden elkaar eigenlijk totaal niet”, vult Thibaut aan. “In mijn vrije tijd probeerde ik mijn creativiteit kwijt te geraken door te zingen. Mijn vriendin Liesa schreef me in voor het programma The Band – een talentenjacht voor jongensgroepen – en het is daar dat Jarno me zag. Het is eigenlijk hij die dan met mij contact opnam en we spraken dan maar eens af. Het klikte meteen en het was net alsof we al jaren homies(beste vrienden, red.) waren. In het begin was het beetje musiceren en daarna gingen we een glas drinken. Op een gegeven moment stelde ik langs de neus weg voor dat Jarno eens zou rappen in het Nederlands. Maar in het begin wees hij dat categoriek af.”

“Inderdaad, het is pas toen ik als publieksopwarmer op de Blankenbergse Dijk voor Radio 2 Zomerhit op het podium kwam met meer dan 7.000 toeschouwers en hun enthousiasme voor Vlaamse zangers en rappers zag, dat ik overstag ging en akkoord ging om in het Nederlands te rappen”, bevestigt Jarno.

“Op basis van een melodie die we beiden leuk vonden, schreven we er een tekst voor. Dank zij onze producer Fatty K kwam dan deze eerste single tot stand.”

“We trachten onze eigen stijl te brengen, iets dat we graag doen en waar we onszelf in vinden”, geeft Thibaut nog mee. “Geen hiphop of rap, maar eerder een soort van new sound pop met rap invloeden. Zeer binnenkort lanceren we een eerste lyric video en ook een tweede single is op komst.”

“Plots gaat het snel”, glimlacht Jarno. “Vorig jaar werkte ik nog in een kledingzaak en ik heb ondertussen al vaak een nee gehoord, maar nu lijkt het te gaan lukken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier