Theaterwandelingen Watou verwachten 1.700 toeschouwers

Na vier succesvolle theaterwandelingen in De Lovie, Roesbrugge, Reningelst en Abele is nu Watou aan de beurt. © MD
Redactie KW

Na vier erg succesvolle theaterwandelingen in De Lovie, Roesbrugge, Reningelst en Abele is nu Watou aan de beurt.

Onder de titel ‘De dichter van Watou’ wordt gespeeld op vrijdag 9, zaterdag 10, zondag 11, dinsdag 13, woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 september vanaf 18.45 uur. Elke avond toeren vier groepen van maximum 65 toeschouwers door het dorp. Het is een organisatie van de stad Poperinge in samenwerking met alle Poperingse toneelverenigingen en veel vrijwilligers.

Bekende en minder bekende locaties

Scenarist Wim Chielens: “Een geleide wandeling brengt je langs bekende en minder bekende locaties in het dorp. Daar brengen zestig acteurs facetten van de rijke geschiedenis van het dorp tot leven. Een vijftigtal mensen, onder meer van het Bewonersplatform, werken mee achter de schermen. Gilbert Vandamme staat in voor de regie.”

“De wandelingen bezoeken acht prachtige scènes. Er wordt gestart aan de parochiezaal, om zo langs de Brouwerij Van Eecke, de basisschool, het steegje tussen de Douvieweg en de Oude Poperingestraat, het kasteel, de Vijfhoekstraat (de bolders) en de Tuinman in de Moenaardestraat te eindigen voor de slotscène op de Kleine Markt”, aldus cultuurbeleidscoördinator Matthias Breyne.

Kaarten in voorverkoop kosten 12 euro, inclusief drankje en aandenken, en zijn te verkrijgen bij de dienst Toerisme Poperinge. Meer info: 057 34 66 86 of cultuur@poperinge.be.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier