Theaterhuis Malpertuis voorziet drie nieuwe producties

Redactie KW

Woensdagavond stelden artistiek leider Piet Arfeuille en zakelijk leider Lieve Moeremans het nieuwe seizoen van theaterhuis Malpertuis voor aan de pers.

De opening van het nieuwe Malpertuisseizoen staat gepland op zondag 14 september, waar ook het grote publiek kennis zal kunnen maken met het nieuwe seizoen, met onder meer een optreden van kleinkunstenaar Marijn Brouwers.

Tijdens dat nieuw seizoen staan drie nieuwe producties gepland: de premiere van Closed Curtains staat al op 27 september gepland. Centrale thema hierin is censuur, losjes gebaseerd op het verhaal van een Iraans kunstenaar. Ivanov gaat op vrijdag 23 januari in première, een stuk geregisseerd en herwerkt door Piet Arfeuille zelf en met negen acteurs. “Moeilijk, maar tegendraads: ook in crisistijden willen we een volle setting blijven betalen”, aldus Arfeuille.

De laatste voorstelling is al voor april: ‘Pleidooi van een gedoemde moeder’. Daarvoor is Tom Lanoye op dit moment nog de tekst aan het schrijven. “We brengen het verhaal van de moeder van een terrorist, om zo eens het verhaal van een andere kant te bekijken.”

(RDC)

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier