Theatergroep Studio James Ensor uit Oostende scoort met hedendaags sprookje van Dimitri Leue

De spelers en medewerkers van 'Armandus de Zoveelste' van Studio James Ensor. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Alle voorstellingen van ‘Armandus de Zoveelste’ door Studio James Ensor zijn uitverkocht, zelden gezien in het Oostendse amateurtheater.

Studio James Ensor startte eerder deze week in cultuurcentrum De Grote Post met een reeks opvoeringen van de komische voorstelling ‘Armandus de Zoveelste’. De voorstelling van de hand van acteur en auteur Dimitri Leue is een hedendaags sprookje met koningen, prinsen, prinsessen, kabouters, een elfenkoningin, een zwarte ridder, een tovenaar, een te goede heks, een draak én een happy end.

Gestart in professioneel circuit

Nog voor de première vrijdagavond in De Grote Post waren alle zes de voorstellingen uitverkocht. Dat is zelden gezien in de Oostendse amateurtheaterwereld. Tegen eind volgende week zullen meer dan 500 mensen de voorstelling hebben bijgewoond. Armandus de Zoveelste speelde eind 2008 en begin 2009 in Het Paleis in Antwerpen. Onder meer Warre Borgmans, Sien Eggers, An Miller en Koen Van Impe speelden mee in de voorstelling. Na de speelperiode werd de humoristische theatertekst beschikbaar voor het amateurtheater.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier