Theater- en dansfestival NEXT sluit af met 16.391 bezoekers

Redactie KW

Op 28 november viel het doek over de achtste editie van het jaarlijkse internationale theater- en dansfestival NEXT in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai en Valenciennes.

Gedurende 16 dagen was de Vlaams-Waals-Franse euregio de speelplek voor de meest spraakmakende en vernieuwende theatermakers, choreografen, beeldende kunstenaars en performers uit het internationale kunstenlandschap. Goed voor in totaal 35 internationale producties van topkunstenaars en jonge gezelschappen uit 19 verschillende landen.

De voorstellingen trokken 10.511 bezoekers aan, goed voor een bezetting van 83 procent van de beschikbare zitjes. De installatie ‘Ceci n’est pas…’ van de Nederlandse kunstenaar Dries Verhoeven in het Kortrijkse stadscentrum klokte af op 5.880 actieve toeschouwers.

Verdere cijfers zijn 70 voorstellingen in 18 kunstenhuizen verspreid over 10 steden van de Eurometropool, 5 organiserende partners, 10 geassocieerde huizen en 30 festivalbussen die het publiek op sleeptouw namen naar voorstellingen in andere steden en regio’s.

(PVH)