Theater Dakwerken speelt ‘Romeo en Romeo’ in voormalige Paterskerk in Tielt

Huis Tabor, de vroegere Paterskerk. © Foto RN
Lieven Vancoillie

Door de sluiting van de theaterzaal van cultuurcentrum Gildhof wijkt Theater Dakwerken voor het stuk ‘Romeo en Romeo’ uit naar Huis Tabor, de vroegere Paterskerk.

Sinds 2007 heeft de Katholieke Charismatische Vernieuwing haar ‘hoofdkwartier’ in Tielt, in het voormalig klooster en kerk van de Minderbroeders. Huis Tabor heeft verschillende doeleinden. Het zal nu ook worden gebruikt voor een theateropvoering.

Door de asbestproblemen moest Theater Dakwerken vorig jaar al de productie ‘Romeo en Romeo’ annuleren, en ook dit jaar zag het er door de sluiting van de theaterzaal van het Gildhof niet goed uit.

Stadsbestuur zocht een alternatief

Het stadsbestuur zocht in overleg met verschillende partners een alternatief. Theater Dakwerken kan voor ‘Romeo en Romeo’ in Huis Tabor terecht. Het stadsbestuur zal opdraaien voor de kosten van klank en licht. Wanneer er precies wordt gespeeld, is op vandaag onduidelijk. Dat hangt uiteraard af van de beschikbaarheid van de acteurs.

Bij Theater Dakwerken reageert men alvast opgelucht dat dit jaar de productie wel kan doorgaan. Theater Dakwerken geeft in ‘Romeo en Romeo’ de klassieker ‘Romeo en Julia’ van Shakespeare een nieuwe wending. Er is ook een inbreng van bewoners van Mivalti.

(LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier