Theater Dakwerken annuleert productie na sluiting van het Gildhof in Tielt

De Tieltse theatergroep moet afzien van de productie Romeo en Romeo. (Foto RDC)
Lieven Vancoillie

Theater Dakwerken annuleert de productie Romeo en Romeo, die eind volgende week in première zou gaan. “Dit komt emotioneel bijzonder hard aan.”

De afgelasting komt er na de asbest-problematiek en de sluiting van het Gildhof. “Het stadsbestuur en het cultuurcentrum Gildhof hadden dinsdagavond overleg met de vaste gebruikers van het gesloten Gildhof”, aldus Stefaan De Cloet en Wouter Meeus. “We hebben na afloop in onze groep de situatie besproken. Met het voltallige bestuur, de spelers en crew zijn wij ervan overtuigd dat de opties die momenteel beschikbaar zijn ons niet toelaten om de voorstelling kwalitatief af te werken.”

“We zijn genoodzaakt, uit artistieke en logistieke overwegingen, om onze nieuwe productie Romeo en Romeo voor een jaar in de ijskast te stoppen en pas ten vroegste volgend jaar te brengen. Wij hopen dat we voor deze zware beslissing op begrip kunnen rekenen.”

“In deze laatste twee weken zouden onze acteurs volop moeten kunnen repeteren, de dansers van Mivalti het podium-gevoel krijgen, onze technici licht- en geluidsconfiguraties uittesten en onze decorploeg hun individuele decorstukken moeten kunnen samenvoegen tot één geheel. Dit alles is momenteel en zo kort voor de première helaas niet mogelijk“, aldus Stefaan De Cloet en Wouter Meeus.

(LVA)

Lees het volledige dossier rond de de asbest-kwestie en de sluiting van CC Gildhof in KW – De Weekbode Tielt, van vrijdag 20 november 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier