Theater aan Zee verwacht 150.000 bezoekers

Curator Dirk Pauwels en festivaldirecteur Luc Muylaert in de Versluys Dôme, waar deze zomer meerdere voorstellingen plaatsvinden. © MF
Redactie KW

Woensdagavond wordt editie 21 van Theater aan Zee (TAZ) afgetrapt met een concert van Bl! ndman. Het belooft nu al een druk bijgewoonde editie te worden, want de organisatie verwacht de komende tien dagen maar liefst 150.000 bezoekers.

TAZ moet nog afgetrapt worden, maar het belooft nu al een drukke tiendaagse worden op het Oostendse theaterfestival. Volgens de organisatie ligt de voorverkoop bijna een vijfde hoger dan vorig jaar toen er al bijna 30.000 tickets over de toonbank gingen kort voor de start van hun porseleinen editie.

Het is moeilijk in te schatten hoeveel bezoekers er uiteindelijk zullen afzakken naar Oostende, omdat er nog altijd heel wat gratis evenementen en voorstellingen geprogrammeerd zijn, maar verwacht wordt dat er 150.000 bezoekers TAZ zullen bezoeken, waarvan ongeveer een derde betalend.

Honderd voorstellingen

Vorig jaar was het de 20ste editie van TAZ, maar de organisatie is voor deze uitgave niet op zijn lauweren gaan rusten, integendeel. Het festival pakt uit met honderd voorstellingen op 29 locaties, verspreid over de stad maar met het Leopoldpark als epicentrum voor het gebeuren. Curator van dienst is Dirk Pauwels, oud-directeur van het Gentse kunstencentrum Campo. Hij zorgde voor een programma dat een breed publiek moet aanspreken en had ook oog voor families met kinderen. Er is voor het eerst een aparte kinderbrochure uitgewerkt.

TAZ vindt plaats vanaf woensdagavond tot zaterdag 5 augustus. Bl! ndman trapt samen met een vuurspektakel deze 21ste editie op gang, om 22 uur op de vijver in het Leopoldpark.