Theater aan Zee 2016: succesvolle scharniereditie

08/08/16 om 14:01 - Bijgewerkt om 14:01

De jubileumeditie zal bij organisatoren, participanten en publiek blijven hangen als een erg geslaagde uitgave.

Theater aan Zee 2016: succesvolle scharniereditie

De prijzen zijn uitgedeeld, de picknick verteerd, de podia leeg, de stoelen aan de kant gezet. het is opvallend stil in het Familiepark en de glazen in Café Koer het Cultuur Café gewassen. Het festival presenteerde 201 verschillende projecten met in totaal 700 opvoeringen op 63 locaties verspreid over stad en haven. Een kwart van die activiteiten was gratis.

In totaal werden, inclusief Het Familietheater, 50.000 tickets verkocht, goed voor een nooit eerder geziene, zaalbezetting van 87% en een stijging van 10% ten opzichte van 2015. Voor de theatervoorstellingen liep de zaalbezetting op tot 95%. Voor alle activiteiten samen schat TAZ een opkomst van 130.000 bezoekers.

Kobe Chielens en Bosse Provoost wonnen met 'Moore Bacon!' deTAZ-KBC Jongtheaterprijs goed voor 10.000 euro. De Sabam Jongtheaterschrijfprijs (7.500 euro) was voor Dounia Mahammed met de voorstelling 'Salut Copain'. Rebekka de Wit won de TAZ-Auteursprijs: 1500 euro en schrijversresidentie in de stad. Dejeugdjury van Mu-zee-um, de kunst-educatieve organisatie in Oostende, koos voor 'Kluster' van Elias Vandenbroucke en Gode Kempen.

Toekomst

Voor TAZ#2017 wordt Dirk Pauwels de eerste curator in een rij van 5. In de volgende maanden gaan medewerkers en publiek het debat aan met de curator over de o.a. de concrete invulling van het programma. Verdieping en dialoog worden de sleutelwoorden van de volgende edities.

(ML)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!