The Stranglers spelen komende zomer exclusief op REO Rock in Roeselare

Redactie KW

De organisatie van REO Rock kan voor de vierde editie uitpakken met The Stranglers als exclusieve act. De groep bekend van hits zoals Golden Brown en Always The Sun speelt komende zomer nergens anders in de Benelux.

REO Rock, dit jaar op zaterdag 6 juni, wil een stap vooruit zetten tijdens de vierde editie met een ruimere concertlocatie, een internationalere affiche en hopelijk dus ook meer bezoekers. “We trekken het aantal groepen op van vier naar zes om zo een nog breder publiek te bereiken. Het budget voor de programmering ging ook een stuk de hoogte in omdat we ons zo meer kunnen onderscheiden. Met The Stranglers hebben we alvast een mooie headliner te pakken”, vertelt Rik Decadt van de organisatie.

Ook de andere namen zijn niet mis. Zo zijn er twee relatief jonge bands met John Coffey (deze zomer ook op Pinkpop) en King Hiss (onlangs nog op Graspop) aangevuld met groepen uit de jaren 70 en 80 zoals Bettie Serveert en The Undertones. “Ik denk dat vooral de echte muziekliefhebber wint met meer groepen die bovendien niet overal te zien zijn. Vorig jaar hadden we iets meer dan 1.000 bezoekers en dat is mooi, maar we willen niet ter plaatse blijven trappelen en voor meer gaan. Ons streefdoel is 1.500 à 2.000 toeschouwers.”

Een ticket voor REO Rock in de REO Veiling in Roeselare kost 25 euro in voorverkoop, binnenkort te verkrijgen via www.reorock.be.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.