The Rotten Pistols gooien in Sint-Michiels handdoek in ring met ‘No Fun’

Redactie KW

Vrijdagavond namen The Rotten Pistols afscheid van het publiek met hun allerlaatste optreden in café Barock in Sint-Michiels. De Sex Pistols-tributeband rond Red Zebra-zanger Peter Slabbynck deed dit met een concert waar de etter uitspatte. Naast de mijlpaal ‘Never mind the Bollocks, here’s The Sex Pistols’ stonden ook enkele covers op de playlist, waar Johnny Rotten en zijn maats zich destijds ook in vastbeten.

Het was verschroeiend heet in het prachtige achterzaaltje van rockcafé The Barock toen The Rotten Pistols met ‘Satellite’ aftrapten. “Suburban kid, ya got no name/Two ton(e) baby and you got no brain”, waren de openingsfrasen die Peter Slabbynck door zijn microfoon spuwde. Meteen de opmaat voor een lekker raggend punkoptreden, gespeeld door muzikanten die technisch heel vakkundig uit de hoek kwamen. Eigenlijk niet bepaald punk, maar dat is een van de mythes die rond de Sex Pistols hangen. Hun enige langspeler ‘Never mind the Bollocks, here’s The Sex Pistols’ is een ronduit fantastisch geproduceerde plaat, met dank aan studiotechneuten Chris Thomas en Bill Price.

“De vorige keer dat we met onze band in Brugge speelden, kregen we van de uitbater meteen te horen dat we vooral niet te luid mochten spelen. Fu**ing Brugge. Dan liever in fu**ing Sint-Michiels“, stelde Slabbynck, die met zijn maats met klassiekers als ‘Anarchy in the U.K.’, ‘God save the Queen’, ‘Holidays in the Sun’ en ‘Pretty Vacant’ zelfs de zaakvoerders van café Barock aan het pogoën kreeg. Du jamais vu.

The Rotten Pistols kruidden hun afscheidsoptreden ook met enkele covers: ‘Substitute’ van The Who en ‘Steppin Stone’, de briljante popparel van ‘s werelds eerste boysband The Monkees, songs die de Sex Pistols ooit ook het publiek in knalden. By public demand konden er twee bisnummers van af: ‘Submission’ en de The Stooges-evergreen ‘No Fun’, op 14 januari 1978 ook het laatste nummer op het allerlaatste Sex Pistols-concert in San Francisco.

Het bleek een leugentje om bestwil, want alvast wij hadden ons reuze geamuseerd tijdens het allerlaatste optreden van The Rotten Pistols.

(SVV – foto SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier