The MG’s Brothers hebben nieuwe single

Redactie KW

Als MG’s Brothers brachten Marc Vermeersch en Gino Kesteloot een nieuwe single uit: ‘Carwash Fanny’ een dans- en funky plaat met een Nederlandstalige knipoog naar Mustang Sally van Mack Rice.

Gino Kesteloot staat bekend als het drumwonder uit Kortrijk. Hij begon al op vierjarige leeftijd met het bespelen van allerlei potten, pannen en dekseltjes om zijn ritmische talent bot te vieren. In 1969 maakte de jonge knaap zijn televisiedebuut in het toenmalige populaire programma Echo, als de jongste drummer van België. “Ik ben een geboren drummer, muziek staat voor mij altijd bovenaan mijn lijst”, zegt Gino.

Begin de jaren 90 van vorige eeuw werd hij drummer bij de bluesgroep Tex. Tijdens Grensproms 97 raakte hij met Marc aan de praat. Zo werd The MG Band geboren. Ze namen in 1999 een eerste live-cd op in Kortrijk. Alle 5.000 exemplaren waren in een mum van tijd verkocht. Vanaf 2005 tot 2009 was de groep te boeken samen met De SoulDivaz, met onder andere Micha Marah, Sandra Kim, Marijn Devalck en Afi. In 2009 ging The MG Band even in de koelkast, maar Gino bleef niet bij de pakken zitten. Hij richtte The MG Brothers op.

“In die bezetting blijft alleen de kern over, namelijk Marc en ik.Marc neemt de vocals voor zijnrekening en ik doe het slagwerk.Ik bespeel vooral de drumpadswaarin ik een veelzijdig percussiearsenaal tot beschikking heb”, legtGino uit.

Zwoel getint

Marc Vermeersch uit Menen is bij zijn streekgenoten gekend als ‘Mutse, oeze zanger’. Zijn voorliefde voor Elvis en grote soulzangers resulteerde in het zangtalent dat hij nu heeft. “Ik hou van blues, soul en jazz. Kortom, muziek die mij beroert en de haren op mijn armen doet rechtkomen. Concreet hou ik het meest van muziek uit de jaren 50 en 60“, aldus Marc. De heren omschrijven het nummer als licht zwoel getint met een komische inslag. Het is een productie van Peter Keereman van PK Productions op tekst van Herbert Verhaeghe.

“Ik vond het bijzonder leuk om een West-Vlaamse ludieke tekst te maken”, vertelt Herbert. Bij het nummer hoort ook een clip. The MG Brothers doen het goed in zowel binnenland als buitenland. “We spelen in alle uithoeken van België en we worden ook geboekt in Nederland en Frankrijk”, aldus Gino. Momenteel heeft hij de handen vol met zijn drumschool in Heule, de grootste van het land.”We zijn trouwens volop bezigmet de voorbereidingen voor de tweede editie van Kortrijk Drumt in 2018 en binnenkort is er een opendeurdag voor mijn nieuwe tweede studio.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier