The Level vormt decor voor enkele scènes van langspeelfilm Alleen Eline

Op de voorgrond herken je acteurs Lize Feryn en Mathias Van Mieghem tijdens de opname, ook heel wat studenten kregen een rol als figurant. © Foto LO
Redactie KW

The Level in Kortrijk, de thuishaven van de Howest-opleiding ‘digital arts and entertainment’, vormde op vrijdag 18 november, zaterdag 19 november en zondag 20 november het decor voor het Belgisch productiehuis Marmalade voor de opname van een aantal belangrijke scènes in de nieuwe langspeelfilm Alleen Eline. De film is een romantisch drama waar het scenario en de regie in handen van Hugo Van Laere ligt.

De keuze voor onder andere de locatie in Kortrijk komt er niet toevallig. “Alleen Eline gaat over een gamedeveloper Lars, gespeeld door Yannick de Coster, die een succesvol gamebedrijf runt”, vertelt regisseur Hugo Van Laere. “De keuze voor The Level deden we omdat het gebouw echt alles van dat gamebedrijf uitademt. Het klopt ook helemaal met het karakter van beton dat Lars heeft. De setters hebben hun werk gehad. Zo waren sommige lokalen te groot, die moesten we dan aanpassen. De samenwerking met de hogeschool verliep ook prima. Het voordeel om hier te filmen, was ook dat we altijd iemand hadden die ons de basics kon uitleggen van het gamen.”

Line Pillet, Yannick de Coster, Morag Campbell, Marleen Merckx, Joren Seldeslachts, Mathias Van Mieghem en Joke De Bruyn vertolken de hoofdrollen. Alleen Eline wordt in het najaar van 2017 in de Belgische bioscopen verwacht.

(IC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier