The Jamm in Brugge biedt repetitieruimtes aan democratische prijzen

Dirk Defauw achter zijn drumstel © SVV
Redactie KW

Ben je op zoek naar een repetitieruimte met standing die bovendien tal van mogelijkheden biedt, dan ben je bij The Jamm aan het juiste adres. Dirk Defauw, bouwer van Exclusive Drums, stelt er vier ruimtes ter beschikking die je aan democratische prijzen kunt afhuren.

Wie de voorbije maanden in De Makersrepubliek (Sint-Jakobsstraat 33) in Brugge het eerste luik van de tentoonstelling ‘Future Crafts’ bezocht, kon daar kennismaken met Exclusive Drums. Dit is het merk van een drumstel dat Dirk Defauw (48) eigenhandig vervaardigt. Omwille van die ambachtelijke makelij betaal je wat meer dan fabrieksmerken, maar je kan dan ook blijven genieten van een unieke drumsound en -look, bestaande uit massief houten shave shell drums.

Ook voor de fun

Op de benedenverdieping van zijn bijzonder eigentijds ingerichte loods The Jamm langs de Pathoekeweg 34 C kun je kennismaken met de snares en volledige drumstellen en ze uiteraard ook aanschaffen. Wie de trap op wandelt, kan de vier box-in-a-box repetitieruimtes van The Jamm binnenwandelen, voorzien van airco, heating, ventilatie, akoestische panelen en geluidsdichte deuren. “We hebben twee formules“, legt Defauw uit. “Je kan je eigen materiaal meebrengen en inpluggen of gear (keyboards, drums, cimbalen etc.) van ons huren. Twee van de vier ruimtes meten 6,50 meter op 4,50 meter en zijn uitermate geschikt voor amateurmuzikanten die in de eerste plaats voor de fun spelen.”

Ook professionele acts kunnen in The Jamm terecht. “Voor hen heb ik twee ruimtes ter beschikking die een oppervlakte hebben van 9,50 meter op 4,50 meter. Deze ruimtes beschikken over personal monitoring en een digitaal mengpaneel. Ze zijn ook ingericht met zogenaamde in eartechnolgie“, duidt Defauw, die zelf ook drummer is en samen met enkele muzikale kompanen een nieuw rockabillybandje heeft opgestart.

Op de bovenverdieping van The Jamm staan ook zeven lockers ter beschikking. Daar kun je, indien je dit wenst, na een repetitie je materiaal veilig in opbergen.

(SVV)

meer info : www.thejamm.be enwww.exclusive-drums.com