The Human League heeft een nieuwe afspraak met het Kursaal in Oostende

Redactie KW

Op zaterdag 17 november doet The Human League Stad aan Zee aan.

Meer dan tien jaar geleden koesterde het Kursaal in Oostende de ambitie om een Rocksaal uit te bouwen. Met dit pop- en rockconcept wilden ze een nieuw, vooral jonger publiek aantrekken. De staande concerten vonden dan ook niet in de zaal met de pluchen zitjes plaats, maar in de ruimte ervoor. Op vrijdag 14 december 2007 opende The Human League de Rocksaal met een optreden waarin ze voor het eerst hun millionseller ‘Dare!’ uit 1981 integraal uitvoerden. Op deze langspeler vind je klassiekers als ‘Don’t you want me’, ‘Love Action (I believe in love)’, ‘Open your Heart’ en ‘The Sound of the Crowd’. Enkele jaren voor de release van dit hitalbum proefden ze in 1978 een eerste keer van het succes met ‘Being Boiled’, een mijlpaal van de elektronische avant garde (dans)muziek, die internationale dj’s tot op vandaag regelmatig draaien.

Na ‘Dare!’ lukte de synthpopband uit Sheffield nog wereldhits met onder meer ‘The Lebanon’ en ‘Human’. Met deze laatste single, geproduceerd door het tweespan Jimmy Jam en Terry Lewis (die onder meer ook Janet Jackson aan wereldsuccessen hielpen), haalden ze zelfs de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade. In de jaren ’90 deed The Human League nog pogingen om nieuwe successen te oogsten, maar lukken deed dit niet echt. We blijven de band vooral herinneren om hun drie innovatieve langspelers uit de periode voor ‘Dare!’, de klassieker waarin ze een manier vonden om de elektronische vernieuwing die Kraftwerk de popmuziek toediende te koppelen aan de catchiness van talloze Abba-meezingers.

Over bijna tien maanden valt The Human League live opnieuw mee te maken in het Kursaal in Oostende. In de zaal met de pluchen zetels.

(SVV)