The Broken Circle Breakdown met West-Vlaams tintje

(Foto VTM)
Redactie KW

Vanavond schotelt VTM ons de première voor van The Broken Circle Breakdown, de met prijzen overladen prent van Felix Van Groeningen. Ook enkele West-Vlamingen hielpen mee aan de opnames.

In The Broken Circle Breakdown maken we kennis met Elise die een tattooshop heeft en met Didier die banjo speelt Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook een naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve. Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend, Maybelle laat hun echter geen keuze: Didier en Elise moeten samen voor haar vechten. Raak je daar samen door als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek als je ze meest nodig hebt?

The Broken Circle Breakdown, met topprestaties van Veerle Baetens en Johan Heldenbergh, zorgde in 2012 voor heel wat waterlanders in de bioscoop nadat ook het theaterstuk pakken mensen had ingepalmd. Ook de buitenlandse filmcritici bleven niet onberoerd. Zo won de film de Franse César en werd ze genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film, maar kan die niet verzilveren.

Maar The Broken Circle Breakdown heeft ook een West-Vlaamse tintje. Zo duikt Bert Huysentruyt uit Lendelede op, maar achter de schermen was Geertrui Peeters uit Blankenberge deels verantwoordelijk voor de tatoeages van Veerle Baetens. Yoshi Aesaert uit Nieuwpoort was opnameleider van dienst.

The Broken Circle Breakdown, op zondag 13 april om 20.25 uur op VTM.