The Black Gasolines: “Rocken in een klooster, dat wordt echt iets unieks”

Brad Remorie, Siebert De Ruyver en Lukas Debeerst, kortweg The Black Gasolines, zetten het Fatimaklooster vrijdagavond mee op stelten. © AD
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Vrijdagavond 22 december gaat het klooster Fatima in Heule volledig uit haar dak. In het kader van de Warmste Week van Studio Brussel organiseert vzw Aura er ‘The Church’, een avond met optredens om hun werking te ondersteunen. De jonge rockers van The Black Gasolines dragen hun steentje bij.

Aura is een centrum voor deeltijdse vorming van vzw Oranjehuis. Ze begeleiden er jongeren tussen de 15 en 18 jaar die niet of moeilijk aansluiting vinden in het onderwijs. Om middelen in te zamelen voor de aanleg van een voetbal- en basketbalterrein op de site van het Fatimaklooster zette de vereniging een stevige concertavond op de agenda.

Rock-‘n’-blues

Een van de bands op de affiche is The Black Gasolines. Zanger en bassist Brad Remorie (16) bracht begin deze week samen met vzw Aura reeds een bezoek aan Studio Brussel in het Provinciaal Domein Puyenbroeck om reclame te maken voor het event. “Ik ben zelf leerling in het deeltijds onderwijs, ik volg elektriciteit in Menen. Het is de eerste keer dat we met de band spelen voor het goede doel. De originele locatie van het klooster is zeker iets waar we naar uitkijken”, vertelt Brad. “Rocken in een klooster, dat wordt echt een unieke ervaring.”

“Het feit dat mensen onze muziek kunnen smaken, betekent erg veel voor ons” – The Black Gasolines

The Black Gasolines bestaat nu meer dan een jaar en naast Brad vervolledigen drummer Siebert De Ruyver (19) en Lukas Debeerst (17) de driekoppige band. “We zijn begonnen in de bluesrock maar door onze eigen nummers te schrijven zijn we geëvolueerd naar alternatieve rock gemixt met blues.” Pete Doherty, Arctic Monkeys, Qotsa, Oasis, Pavement, The Beatles en Jacle Bow zijn een aantal van hun voorbeelden.

Tinder voor muzikanten

Brad woont Anzegem, Siebert in Zottegem en Lukas in Kortrijk. Ze vonden elkaar via een zoekertjessite voor muzikanten. “Ik zeg altijd dat we elkaar kennen van Tinder”, lacht Brad. “Het klikte meteen, we hebben allemaal dezelfde ideeën rond muziek. Voor hetzelfde geld was dat helemaal anders geweest. We zijn ook meteen begonnen met optreden en speelden al 27 shows in Vlaanderen.”

In maart won The Black Gasolines de voorronde van De Kunstbende in Kortrijk. “Sindsdien mogen we steeds meer optreden en we kregen daardoor ook de kans om opnames te maken. Volgend jaar zit er dus een EP aan te komen. Het feit dat veel mensen onze muziek kunnen smaken, betekent erg veel voor ons.”

De andere namen op de affiche van The Church zijn Clear Season, Ed Sullivan Quartet en dj’s Fresh and Clean. Tickets kosten 12 euro en kan je kopen via lenny.naert@cdvaura.be. De deuren gaan open om 19u in de Moorseelsestraat 148.