The Balance staat weer op Oedelemse Markt

Rik Beuselinck, samen met Zanneke, geflankeerd door burgemeester Johan De Rycke en schepen Gijs Degrande. © (Foto RB)
Redactie KW

Na alle perikelen rond het beeld van metaalkunstenaar Rik Beuselinck staat het beeld opnieuw op de bunker en kreeg de naam Zanneke mee.

Het metaalbeeld The Balance werd na een unanieme goedkeuring in de gemeenteraad aangekocht, nadat de kunstenaar het beeld eerder had verwijderd. Bij de inhuldiging van het beeld werd een volksfeest gehouden, waarop heel wat mensen op af kwamen. Vzw Den Bunker zorgde voor de bedeling van het gerstenat door het gemeentebestuur ter beschikking gesteld.

Burgemeester Johan De Rycke (CD&V) voelt zich gelukkig met de plaatsing van het beeld.

“Daar waar een kunstwerk op andere plaatsen als eens tot discussie en zelfs tot conflict leidt, zien we hier in Oedelem net het tegenovergestelde”, aldus schepen Gijs Degrande (N-VA). “Het beeld van Rik Beuselinck brengt mensen samen, brengt ons dorp samen. The Balance maakt ons trots op ons dorp”, besloot de schepen.

Rik Beuselinck nam het woord na burgemeester Johan De Rycke en na schepen Gijs Degrande en kon het niet laten enkele sneren uit te delen. Toch liet hij weten dat het beeld 4,5 meter hoog is en 700 kilogram weegt. De kunstenaar bedankte het gemeentebestuur en allen die aan dit project mee werkten. Hij droeg het beeld op aan Zanneke, uitbaatster van café De Stop, die al 52 jaar café houdt.

(RB- Foto RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier