Terug naar de jaren zestig in het Fort Napoleon in Oostende

08/07/17 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:21

In het Oostendse Fort Napoleon loopt vanaf vandaag de foto-expo 'The Summer of Love, 50 jaar later'.

Terug naar de jaren zestig in het Fort Napoleon in Oostende

In de zomer van 1967 kwamen meer dan 100.000 jongeren samen in Haight-Ashbury, een kleurrijke wijk bij het Golden Gate Park in San Francisco. Ze werden gelokt door een enorme mediahype over de 'hippies', een alternatief voor de gevestigde orde. Het werd de zomer van de tegencultuur. In de jaren nadien stond een jonge generatie op die wereldwijd en tot vandaag naschokkend via straatprotest, anarchistische bewegingen, psychedelische muziek, druggebruik, massamanifestaties en nieuwe vormen van samenwonen inging tegen de gevestigde orde en haar leiders.

De Standaard vroeg twintig fotografen om uit die woelige periode veertig beelden te kiezen en daarop een eigentijds antwoord te geven. We zien oorlog, protestmarsen, vluchtelingen, hippies, vredesmanifestaties, roescultuur en nieuwe helden. Daarop antwoorden Jimmy Kets, Michiel Hendryckx, Lieve Blancquaert, Frederik Buyckx, Jérôme Sessini, Lorenzo Meloni en vele anderen met eigen actuele beelden. De tentoonstelling is familievriendelijk en bevat een parcours dat kinderen tussen 7 en 10 wegwijs maakt in de gekte van de jaren zestig. De expo loopt tot 1 oktober in het Fort Napoleon. (ML)

Meer info: www.visitoostende.be/summer-love.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!