Tentoonstelling voor tien jaar Kursaal Oostende

Redactie KW

Later dit jaar viert de Kursaal zijn tiende verjaardag sinds de renovatie van het gebouw in 2004.

Het gonsde de voorbije zomer van de bedrijvigheid in en rond de Kursaal. De musical Evita palmde een groot deel van de agenda van Gwen Nys in.

“Het was een intense periode voor iedereen voor en achter de schermen. Evita was een van de grootste musicals die we ooit al in ons auditorium hebben ontvangen, al krijgen we natuurlijk vaak grote producties over de vloer. Ik zag tijdens de speelperiode van bijna elke voorstelling wel een flard. Keer op keer was ik onder de indruk van de staande ovatie van het publiek. Of de show na een tijdje niet begint tegen te steken? Niet meteen, want het tempo lag enorm hoog. Na één voorstelling heb je nooit alles gezien. Er gebeurden zoveel dingen tegelijk in deze monsterproductie”, klinkt het.

Intussen raakte bekend dat de opvolger van Evita volgend jaar de hitmusical Mamma Mia! wordt. “Ik kijk er nu al naar reikhalzend naar uit. Onze werking focust zich op evenementen voor een groot publiek. Daarbij maken we goede afspraken met onze buren van cultuurcentrum De Grote Post en dat lukt wel. Oostende is de uitgelezen plaats voor een commercieel gebouw als de Kursaal. We kiezen ervoor om meer als verhuurder op te treden dan zelf producties te programmeren. De volgende maanden hebben we heel wat in petto. Arsenal speelt hier een exclusief filmconcert. Geert Hoste blijft een vaste waarde op het einde van het jaar. Verder is er ook nog onder andere Els Deschepper, Marco Borsato, Lord of the Dance, Hans Liberg… we mogen elke maand heel wat grote artiesten verwelkomen. Bovendien kijk ik nu al uit naar oudejaarsavond. New Years Eve ’15 Deluxe wordt opnieuw een knaller van formaat”, werpt Gwen een blik op het programma de komende maanden.

Rondleidingen voor het grote publiek

De vernieuwde Kursaal bestaat later dit jaar tien jaar. “Dat kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. “Het wordt een echt feestjaar. Van oktober tot januari plannen we een aantal rondleidingen voor het grote publiek. Er komt een tentoonstelling en we zullen uitpakken met een aantal verrassende namen. Verdere details volgen, maar we blijven inzetten op beleving. We besteden heel wat zorg aan de aankleding en gezelligheid zodat iedereen zich hier thuis voelt. De Kursaal is er voor elke Oostendenaar”, aldus nog Gwen.

(MF – foto MF)

Lees enkele memorabele herinneringen aan verschillende grote artiesten deze week in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.