Tentoonstelling studenten fotografie: van baby’s en paarden

Redactie KW

Op 3 en 4 juni organiseren 11 afgestudeerden van de lessenreeks fotografie van het CVO 3 Hofsteden de tentoonstelling ‘pixels@mozaïek’.

Elf leerlingen volgden de cursus Portfolio in de fotografielessen van Tom Desplenter aan het CVO 3 Hofsteden. “De opleiding fotografie behelst 10 cursussen. Je moet die allemaal doorlopen voor je aan het eindwerk Portfolio kan deelnemen”, weet leerling Mark Depamelaere. De groep afgestudeerden bestaat uit een mix van jonge en iets oudere volwassenen, elk met een eigen kijk op fotografie. Sanne Bartier pakt uit met ‘Your breath, my life!’ waarin ze pasgeboren baby’tjes portretteert. “Door mijn manier van fotograferen wou ik ze op een zo fragiel mogelijke manier vastleggen en zachtheid benadrukken. Ik wil emotioneel beroeren en de toeschouwer meenemen in mijn verhaal van kwetsbaarheid”, duidt Sanne. Ria Deblaere toont haar passie voor de natuur en de natuurlijke processen. “Verwondering en bewondering voor de schoonheid ervan”, zegt ze. Isabel Destoop brengt een ode aan de ‘Zji’, met een knipoog naar de ‘zee’ van de Ertebrekers. Met ‘Feel the colour’ probeert Els De Witte een aantal eigenschappen van enkele kleuren weer te geven en het effect op de mens. Jennifer Notebaert houdt het letterlijk bij ‘Kleinkunst’. “Ervaar hoe schijnbaar onbenullige spullen boeien en fascineren, hoe ze emoties reflecteren in hun eigen wereldje.”

Sofie Steenhoudt vat haar werk samen in ‘Guns+roses@tears4luck’ met enkele sleutelwoorden. “Film, opeenvolgende beelden die tot beweging leiden. Stills, opeenvolging van losse beelden, stilstaan bij wat je ziet, denken aan wat zou volgen. Duistere zaken en beelden. Een verhaal dat je zelf invult.” Lori-May Vanacker is een dierenvriend.”Ik hou enorm van paarden. Ze wekken een zekere emotie en sfeer bij me op”, zegt ze. Drie mensen, drie rondes van drie minuten. Negen beelden. “Deze beelden tonen naast de actie en de atleet, ook de menselijke kant of factor die achter het stoere uiterlijk van de bokser schuilgaat. Zonder glitter en glamour”, legt Dieter Cottyn uit. Mark Depamelaere houdt het geheimzinnig. “Alles wordt ouder, helaas ook mijn onderwerp. Het onderwerp blijft een verrassing, tot je er bent”, zegt hij. Als afstammeling van een familie met een vlasverleden staat Frank Vander Stichele met ‘Wortels van Vlas’ even stil bij het heden. “Tempus fugit. De tijd vliegt. De vlassite ligt er verlaten bij. Ooit was hier een generatie aan het werk op het hoogtepunt van de vlasnijverheid”, aldus de fotograaf. De tentoonstelling is te zien op 3 en 4 juni van 10 tot 18 uur in Mozaïek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier