Tentoonstelling over Berlijnse muur

Een trabantje, dat helemaal beplakt werd met oud geld, is de blikvanger van de tentoonstelling. Op de foto Rik Carpentier, Renaat Vandenbulcke, Griet Vanryckegem, Laurent Coppens, Lode Anseel, Cuntz Erchart en burgemeester Martine Fournier. (Foto CR)
Redactie KW

Tot 23 mei kan je in Cultuurcentrum De Steiger in Menen terecht voor een tentoonstelling over de val van de Berlijnse muur.

Op 9 november 2014 vierde en herdacht de wereld de 25ste verjaardag van de val van de Berlijnse muur. Rond dit thema werd vanuit de privéverzameling van Lode Anseele, een boekhouder uit Zwevezele, een tentoonstelling opgezet. Initiatiefnemer van de tentoonstelling is de vzw Berlin no more Wars.

De tentoonstelling, die je tot 23 mei in het Cultuurcentrum De Steiger in Menen kan bezoeken, bestaat uit bezienswaardigheden als een trabant, vier originele Dominostenen waarmee de 20ste verjaardag van de Val van de Muur gevierd werd, een lichtinstallatie die herinnert aan de 25ste verjaardag en typische DDR-zaken van de Stasi of geheime dienst. Daarnaast zijn er unieke foto’s en de geschiedenis van de Berlijnse muur samengesteld door Bild en Die Welt.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk van dinsdag tot vrijdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier