Tentoonstelling Daure in Menen focust op duurzaamheid

Bij de Nocturne van de tentoonstelling Daure over Mondiale Duurzaamheid konden we enkele medewerkers aan de tentoonstelling en aan de Nocturne in beeld brengen. We zien v.l.n.r. Kristina Naeyaert, Schepen Griet Vanryckeghem, Agnes Voet, Agnes Bruneel, Louiz Marques en Niels Parmentier. © (Foto WO)
Redactie KW

Ook heel wat leerlingen uit de regio kwamen deze week de expo bezoeken.

Voor de tentoonstelling ‘Daure’, een woord uit het Esperanto dat zoveel betekent als ‘duurzaamheid’, had men donderdagavond een nocturne voorzien. Zo wilden de organisatoren nog wat meer aandacht schenken aan de tentoonstelling, die nog loopt tot 10 februari.

Met de tentoonstelling plaatsen de organisatoren de mondiale duurzaamheid in het middelpunt, met als hart van het geheel ‘Under Construction’, aangemaakt door het Wereldhuis. Dat werk focust op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Verschillende thema’s komen aan bod, van duurzaam voedsel en duurzame materialen, over de zon als energiebron, water en natuurbehoud. Daarnaast exposeren Baboom, Livable en Kapow ook kunstwerken uit natuurlijke of recyclagematerialen. Ook de leerlingen van een 25-tal scholen bezoeken de tentoonstelling.

(WO)

De expo is nog open tot 10 februari tijdens de openingsuren van CC De Steiger in Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier