Televisiesterren uitgereikt in Plopsa Theater

© BELGA
Redactie KW

De soap Thuis is zaterdagavond op de achtste Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren in het Plopsa Theater in De Panne tot het populairste tv-programma verkozen. Hier vind je eeen fotospecial.

De soapserie kaapt daarmee net als vorig jaar de belangrijkste prijs weg op het evenement. Verder waren er zaterdagavond ook twee sterren weggelegd voor de fictiereeks Marsman (Eén) van Matthias Sercu, dat zijn nominaties in de categorieën beste scenario en beste drama wist te verzilveren.

De televisiester voor de beste acteur ging net als vorig jaar naar Matteo Simoni (Amateurs, Safety First), terwijl Barbara Sarafian (Achter de Feiten, In Vlaamse Velden, Tegen de Sterren Op) met de trofee voor de beste actrice naar huis mocht. De televisiesterren voor beste presentator en beste presentatrice waren dan weer weggelegd voor respectievelijk Thomas Vanderveken en Nathalie Meskens.

Een andere opvallende winnaar was De Ideale Wereld (Vier), dat dit jaar bekroond werd als beste humor- en comedyprogramma, hoewel het vorig jaar nog de televisiester voor het beste informatieprogramma won. In die laatste categorie werd met De Rechtbank dit jaar overigens opnieuw een Vier-programma tot winnaar uitgeroepen.

“Wauters vs Waes” (Eén en VTM) kreeg verder nog de ster voor het beste entertainmentprogramma, terwijl in de categorie beste regie (non-fictie) het Eén-programma Goed Volk bekroond werd. Tot slot werden er zaterdagavond nog twee bijzondere trofeeën uitgereikt. Zo kreeg Sporza-journalist Ruben Van Gucht nog een Rijzende Ster als opkomend talent. De Carrière Ster, waarmee een jarenlange televisieloopbaan wordt bekroond, ging dan weer naar Mark Uytterhoeven. Het evenement was dit jaar niet op tv te volgen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier