Televisiemarathon van 47 dagen eindigt vanavond voor Karl Vannieuwkerke

Redactie KW

Zowel tijdens het WK voetbal als tijdens de Tour de France was Karl Vannieuwkerke niet weg te branden van het kleine scherm.

Presentator Karl Vannieuwkerke was maar liefst 47 dagen onafgebroken op het scherm te bewonderen. Eerst nam hij onder andere de WK-talkshow Diabo voor zijn rekening, daarna volgde Vive le Vélo vanaf de tweede dag van de Tour de France. Het zal even wennen zijn dat er geen camera meer op hem gericht staat. “Van de camera moet ik niet afkicken. Maar de blues heb ik altijd, na zo’n drukke periode. Je mist de maten van onderweg, zoals een kind de vriendjes van op Chiro-kamp mist. Zoals ik nu ook Jan Mulder mis”, liet Vannieuwkerke eerder optekenen in Het Laatste Nieuws.

De presentator sukkelde tijdens de wereldbeker even met een halve bronchitis door de airco in de studio. “Ik ben er vlotter dan gevreesd doorgekomen. Sinds ik voor het eerst in weken nog eens heb kunnen golfen, ben ik weer helemaal opgekikkerd voor de laatste Tourweek. Het mocht voor mij zelfs nog vier weken duren.”

Vanavond is Vannieuwkerke nog één keer te zien in Vive le Vélo. Samen met Jan Vertongen en Eddy Planckaert zwaait hij geletruidrager Vincenzo Nibali uit.

(MF)

Vive le Vélo, vanavond om 20.55 uur op Eén