Televisiekok Sofie Dumont strijkt neer bij ‘Blind getrouwd’-koppel Stijn en Nuria

© Sofie in de Keuken van
Redactie KW

Sofie leert Nuria onder meer een steak klaarmaken.

Zij tonen hun liefde voor elkaar én voor lekker eten, want bij de twee bon vivants gaat de liefde duidelijk door de maag. Nuria’s Russische roots geven inspiratie op donderdag, en dan komt ook Sania, de mama van Nuria, langs om het gerecht te keuren.

Sofie startte de week maandag met typisch Vlaamse kost: stoemp met gebakken groenten en schnitzel, iets wat Stijn enorm graag lust. Nuria is geen fan van schnitzel, maar Stijn en Sofie proberen haar overtuigen, met succes! “Vanaf nu elke dag schnitzel”, lachte een tevreden Stijn.

Televisiekok Sofie Dumont strijkt neer bij 'Blind getrouwd'-koppel Stijn en Nuria
© Sofie in de Keuken van

Dinsdag staat Nuria achter het fornuis. Zij is een salademadam en ze experimenteert samen met Sofie met zoete aardappel, inktvis en avocado, een spetterende smaakbom.

Woensdag krijgt Sofie iedereen stil aan tafel met een sappig stukje vlees: een filet pur met witloof en frietjes. Klassieke verwennerij, maar wel een uitdaging voor Nuria, die nog nooit zelf een steak of mousselinesaus heeft klaargemaakt.

Nuria heeft Russische roots, haar familie is afkomstig uit het koude Siberië. Sofie heeft op donderdag een lokale lekkernij op het menu staan: pirog of gevulde pastei. De spanning is te snijden in de keuken als de mama van Nuria, een expert in het maken van pirog, de pastei met spinazie, zalm en witte kool komt proeven. Valt het recept bij haar in de smaak?

Op vrijdag is het zoete zondigdag, want dan zet Sofie – letterlijk – de kers op de taart met een zalige chocolade cheesecake. Bakken is Nuria’s dada en met deze overheerlijke chocoladebom is ze werkelijk in de zevende hemel.

>> De Keuken van Sofie, elke werkdag op VTM om 18 uur