Telefacts focust vanavond op oud-Roeselarenaar die in Canada terechtstaat wegens misbruik van 78 Eskimokindjes

Redactie KW

Oud-Roeselarenaar Eric Dejaeger, bijgenaamd de Eskimopater, telt de dagen af voor zijn proces in de cel in Iqaluit, hoofdstad van de noordelijkste Canadese provincie Nunavut. Telefacts wijdt er vanavond een uitgebreid item aan op VTM.

De gevallen oblaat wordt beticht van het grootste pedo-schandaal ooit in Canada. Hem worden 78 gevallen van seksueel misbruik van Eskimokinderen aangewreven. De pedopater (66) pleit evenwel onschuldig. Vanavond keert het magazine Telefacts op VTM naar aanleiding van het proces zijn levenswandel binnenste buiten.

Zowel jongens als meisjes

De Roeselaarse Eskimopater kwam al in de late jaren zeventig in opspraak wegens misbruik van kinderen. In april 1990 werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel voor achtvoudige kinderverkrachting. Zijn slachtoffers waren zowel jongens als meisjes. Hij zat vijftien maanden en kwam onder voorwaarden vrij. Nadien verviel hij in zijn oude ‘gewoonten’. De pedopater vergreep zich zelfs aan een hond. Hij werd midden de jaren negentig opnieuw voor de rechtbank gedaagd wegens verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van kinderen, maar gaf verstek.

Proces zal tien weken gaan duren

Eind 2010 werd Eric Dejaeger door de politie opgepakt en overgebracht naar een gesloten instelling voor vreemdelingen in Brugge. Oblaat Dejaeger werd niet alleen verdacht van pedofilie, hij verbleef bovendien illegaal in ons land. Eric Dejaeger wordt door 38 aanklagers 78 misbruiken toegeschreven, van de late jaren zeventig tot de vroege jaren tachtig. Het proces vangt op woensdag 13 november aan en duurt naar verluidt tien weken.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen