‘Tegen de sterren op’ : sterrenkijkerij

© (Foto VTM)
Redactie KW

Is het de tijd van het jaar die mij inspireert ? Of is het dat olifantenvel dat met het verstrijken der jaren dikker wordt ? Geen idee. Wat ik wel weet, is dat ik mezelf op een ongezien hoge graad van verdraagzaamheid heb betrapt.

Zo vond ik de eerste aflevering van de nieuwe Eén-sitcom ‘Kiekens’ niet eens zo slecht, een mening die niet bepaald wordt gedeeld door de rest van de wereldbevolking – in het geval de wereld enkel bevolkt zou zijn door mezelf, mijn huisgenote, twee kameraden en enkele collega’s, dat is.

En wat gedacht van ‘Tegen de sterren op’, het VTM-programma waarin Walter Baele en co bekend volk imiteren ? Vorige week donderdagavond besloot ik mij nog eens voor een aflevering te zetten en : was ik een ratingbureau, ik had een AA uitgedeeld (uitstekende gemiddelde kwaliteit). Ik schoot bijvoorbeeld al quasi meteen in een lachkramp, dankzij een perfecte Nicolas Liébart, neergezet door Guga Baúl. Met zijn echte naam Laurent Bailleul lijkt hij meer geschikt voor een carrière bij de PS. Minstens even hilarisch vond ik Frank Deboosere. In profiel leek het de echte, maar dan op speed. Het was echter acteur Chris Van Espen en hij waarschuwde ons voor een vervaarlijk onze richting uitrazend meteoorgeval. Waarna hij zijn weerbericht afkondigde met „Zo geef ik morgen graag een beurt aan Sabine”. Sorry, maar dat vond ik dus grappig.

Had een tikkeltje meer tijd nodig om op mijn gemoed te werken : de parodie op ‘Zone Stad’. De reden : iets te voor de hand liggende grappen, genre „Het dossier laat me niet los”, waarbij het dossier bleek vastgekleefd aan zijn hand. Maar het duurde niet lang of ik zat toch breeduit grijnzend voor mijn televisie – en daar had de naakte Nathalie Meskens niet eens zo veel mee te maken.

Ik zit zowaar alweer bijna aan het eind van dit stukje en mijn Latijn, en dus deel ik snelsnel de rest van de pluimen uit : aan Barbara Sarafian (héérlijke Anne De Baetselier), aan Ivan Peçnik (Johan Boskamp) en aan Clara Cleymans (Linda De Win). Natuurlijk zat er hier en daar een vallende ster tussen, maar de afsluiter maakte veel goed, namelijk een parodie op ‘Thriller’, door Showbizz Bart en Jan Schepens : „Je moet niet gillen, gillen, Bart”. Ikzelf ben niet bij machte zo goed af te sluiten, dus : …

(MiCo)