TaxiWars van Tom Barman sluit derde editie af van RSL Jazz in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei vindt in Roeselare de derde editie van RSL Jazz plaats. Een tweedaags festival met de nadruk op jazz, al hebben ze er geen probleem mee om over de grenzen van de pure jazz heen te kijken. Afsluiter op zondag is TaxiWars van Tom Barman.

RSL Jazz is een tweedaags jazzfestival op de site van de Hanekop in Roeselare. Twee dagen lang krijg je er de beste jazz, met hier en daar een experimenteel kantje. Voor de organisatie werkt het Comité van de Kop samen met De Spil en de organisatie van het gerenommeerde festival Gent Jazz. “We zijn aan de derde editie toe en voelen elkaar beter en beter aan, dat uit zich ook in een nog sterkere programmatie”, vertelt Laurent Dewilde.

Er zijn twee podia, binnen in de Hanekop heb je Poort 1, buiten is er dan de Main Stage. “In Poort 1 willen we de kans geven aan jong talent en lokale artiesten en dj’s, zeker op zaterdag gaan we daar qua programmatie iets breder, iets experimenteler. Dit jaar hebben we er meer dan ooit voor gezorgd dat de artiesten perfecte aansluiten bij wat er zich op het hoofdpodium afspeelt”, zegt Pieter Vandamme van De Spil. “Brihang is op zaterdag daar de opener, de headliner is Yussef Kamaal.”

“Op zondag doen we het iets rustiger aan, wat niet wil zeggen dat er geen serieuze lap op gegeven kan worden. Daar is de headliner op de Main Stage het beste bewijs van, TaxiWars is het jazzproject van Tom Barman, bekend van Magnus en dEUS. De gedroomde afsluiter voor een festival zoals RSL Jazz.”

Alle info via www.roeselarejazzfestival.be.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier