Tattoo-artiest in The Voice: “Ik ben een selfmade man”

Tom Verhaeghe doet zijn ding tijdens aflevering 3 van seizoen 5 van The Voice van Vlaanderen op VTM. Vanavond, vrijdag 22 september, kan je zien hoe hij het doet op het podium. © VTM/The Voice van Vlaanderen
Redactie KW

Het wordt een spannende avond voor Tom Verhaeghe (33) vandaag. Samen met zijn kindjes Alessia (7) en Tristan (5) en zijn vrienden kijkt de tattoo-artiest vol verwachting uit naar zijn deelname aan de talentenshow The Voice van Vlaanderen op VTM.

Al op jonge leeftijd begon Tom te zingen: “Al sinds ik me kan herinneren ben ik gek op zingen: onder de douche, maar ook in rock- en bluesbandjes kon ik mijn ding doen. Muziekschool of een opleiding was niets voor mij. Ik ben een selfmade man”, zegt de 33-jarige.

Impulsief

“Met de kindjes en het leven dat wat drukker is geworden, was dat zingen wat minder geworden de laatste jaren. Het was mijn vrouw die me inschreef voor The Voice. Het was eerder een impulsieve beslissing die ik met beide handen greep.”

Ooit kwam hij met televisie in aanraking als figurant, maar Tom heeft er geen idee van hoe het er zal gaan uitzien vrijdag: “Ik ben héél benieuwd naar de beelden en de commentaar. Ik was er wel bij maar je vergeet dat een beetje. Je bent ook zo gefocust op je prestatie en onder de indruk van het ‘show’gegeven: de belichting, de muzikanten… Ik heb geen idee hoe ik zal plakken op de televisie”, lacht hij.

Wat hij zal zingen, kan hij nog niet verklappen: “Ik ben gewoon van blues tot rock te zingen. Al deed ik bij een van de laatste optredens ook wat soul bij mijn band The Revolvers. Ik wil me niet beperken, ik wil alles proberen. Als ik morgen denk van een schlager te zingen, dan wil ik dat gewoon doen. Ik zie wel waar ik uitkom”, sluit hij af.

Café Hert en Ziel

Vandaag, vrijdag 22 september, zakt hij alvast af met zijn supporters naar het café Hert en Ziel in Moen waar er met iedereen samen naar de uitzending zal gekeken worden. (AD)