Tanghe en Talpe duiken op in Aspe

Maaike Cafmeyer en Louis Talpe vormen voortaan een team in Aspe. (Foto VTM) © Aspe
Redactie KW

De nieuwe Aspe krijgt nog een extra West-Vlaams tintje vanavond. Niet alleen Wietse Tanghe duikt op in een gastrol, maar Louis Talpe mag met Maaike Cafmeyer een nieuw team vormen binnen het Brugse politiekorps.

De fans wachten er al enkele weken op, maar vanavond is het zover. Dan vervoegt Louis Talpe het speurdersteam van hoofdinspecteur Van In. Commissaris De Kee is alvast laaiend enthousiast over inspecteur Eric Franckx, en ook Carine Neels (Maaike Cafmeyer) voelt een klik met haar nieuwe politiepartner. Maar hoe goed is die klik? Want Neels gaf in de vorige aflevering nog maar te kennen dat ze absoluut geen man meer wilde in haar leven? Kan ze de nieuwkomer wél vertrouwen?

Eric Franckx was jarenlang lid van de Gentse Uniformpolitie, maar studeerde via avondonderwijs én met de grootste onderscheiding af als criminoloog. Eric is niet alleen knap, hij is ook erg sportief en heeft een groot gevoel voor humor. Iedereen is het erover eens: hij is een aanwinst voor het team. Franckx blijft er zelf bescheiden bij, wat dan weer fel gewaardeerd wordt door Neels. Ondertussen heeft Van In zijn twijfels over zijn collega Versavel: er is iets met hem aan de hand…

Nu het team terug compleet is, kunnen de speurders hun tanden zetten in een nieuwe misdaadzaak. De 20-jarige Ellen Wesenbeek -dochter van Johan- wordt dood aangetroffen in de tuin van een appartementsgebouw. Op het eerste gezicht lijkt het zelfmoord, maar dan blijken er toch voldoende aanwijzingen te zijn om de zaak grondiger te onderzoeken. Vooral het spoor van de jaloerse stiefmoeder Veerle lijkt veelbelovend. Of hebben de buren meer gezien? Eén van hen is Steve Goethals, wiens rol wordt vertolkt door Wietse Tanghe. Net als zijn In Vlaamse Velden-collega Lize Feryn heeft hij nu ook een gastrol in Aspe beet.

Aspe, op woensdag 21 mei om 21.10 uur op VTM.