Tamboer-majoor Bruno Vanoverbeke al dertig jaar actief bij Harmonie Sint-Cecilia uit Rollegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Bruno Vanoverbeke (54) is al dertig jaar actief bij de koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Rollegem. Eerst als drumband-instructeur en daarna als tamboer-majoor.

Tamboer-majoor Bruno Vanoverbeke is nog altijd met volle goesting drumbandinstructeur en tamboer-majoor van de Harmonie Sint-Cecilia in Rollegem. (Foto Frank)
© Frank Meurisse

Bruno Vanoverbeke woont in Lendelede en werkt bij de Christelijke Mutualiteit (CM) Zuid-West-Vlaanderen als medewerker van de pensioendienst. De muzikale carrière van Bruno begon niet in Rollegem, maar 12 jaar eerder toen hij nog met zijn ouders in Kortrijk woonde. In de harmonie Kunst na Arbeid leerde de jonge Bruno zijn toekomstige vrouw Chantal kennen. “Ze was een van de majorettes in de harmonie, waar ik na verloop van tijd de leiding kreeg van het trommelkorps en daarna tamboer-majoor werd.”

Niet stoppen

Bruno bleef echter niet in de Kortrijkse harmonie. “Heel toevallig”, vervolgt Bruno. ‘En door toedoen van Patrick Decruyenaere, toen secretaris van de Rollegemse Harmonie Sint-Cecilia in Rollegem, die ik leerde kennen tijdens een vervolmakingscursus bij Fedekam. Na die cursus vroeg hij mij als instructeur drumband tien lessen te geven aan zijn trommelkorps. Ik bleef er echter tot na de Ceciliaviering, dan tot na het Lenteconcert van de harmonie… om er tenslotte definitief te blijven. Ik werk nu nog altijd samen met Patrick, die ‘voorman’ is van onze Rollegemse Drumband. Toen John Vanasten stopte als tamboer-majoor, nam ik zijn tamboerstok over.”

Bruno denkt nog niet aan stoppen. “Dertig jaar is een lange termijn, maar ik doe het nog altijd met volle goesting. Ik word wel een dagje ouder en heb ook geen glazen bol om te weten te komen hoe lang ik het nog zal doen. Dat zal afhangen van de groep waar ik deel van uitmaak, van mijn gezondheid… én van een eventuele toekomstige ranke, slanke, statische en gezagvolle opvolger.”

(IB-foto Frank)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 19 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier