Symfonisch orkest Artis Dulcedo en Gilles Coulier in de prijzen in Brugge

© Benny Proot
Redactie KW

Het symfonisch orkest Artis Dulcedo heeft maandagavond de Prijs van de Sociaal-Culturele Raad 2015 van Brugge gewonnen. De Aanmoedigingsprijs was voor Gilles Coulier, die halfweg de opnames van zijn film ‘Cargo’ zit.

Sinds 1995 kent de Sociaal-Culturele Raad van Brugge jaarlijks haar Prijs van de Sociaal-Culturele Raad toe. In het verleden kregen onder meer Sonia Debal (voormalig directrice van het Cultuurcentrum Brugge), Ignace Michiels (titularis-organist van de Sint-Salvatorskathedraal),stadsbeiaardier Frank Deleu en Bruggekenner Nico Blontrock deze prijs.

Deze keer werden er tien kandidaten voorgedragen. Uiteindelijk haalde het symfonisch orkest Artis Dulcado het voor het Brugs Mandolinegezelschap. Naast een kunstwerk van kalligraaf Brody Neuenschwander kreeg Artis Dulcedo, dat ruim vijftig man en vrouw sterk is en in 1997 werd opgericht, een cheque van 600 euro.

Eerder raakte bekend dat de Aanmoedigingsprijs, voorbehouden aan personen jonger dan 35 jaar of aan groepen samengesteld uit min-35-jarigen, naar Gilles Coulier zou gaan. De naar Gent uitgeweken Brugse regisseur, die op dit eigenste moment zijn langspeelfilmdebuut ‘Cargo’ in Oostende draait, mocht 500 euro naar huis meenemen.

(SVV – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier