Sylvia Konior uit Ruiselede wint prijs op internationaal portretfestival

Het beeld dat Sylvia Konior inzond en waarmee ze een prijs won, is van een vrouw op het strand in Blankenberge die probeert de ideale schoonheid na te streven in al haar facetten.
Redactie KW

Sylvia Konior uit de Brandstraat heeft een prijs gewonnen voor het meest originele zelfportret op het internationale portretfestival l’ Eté des Portraits in Bourbon-Lancy in Frankrijk.

Het beeld dat ze ingezonden heeft, is van een vrouw op het strand in Blankenberge die probeert de ideale schoonheid na te streven in al haar facetten. Het bevat een goede portie humor met stof tot nadenken. De jury beoordeelde het beeld als buitengewoon creatief en perfect uitgevoerd. Ze werden er zowaar vrolijk van.

1.000 portretten

De wedstrijd bekroonde drie professionele winnaars met een kristallen, een diamanten en een robijnen Borvo. De winnaars werden bekendgemaakt bij de start van het festival op zondag 22 juli. Zelfportretten zijn Sylvia’s ding, ze staat daarmee bekend in België en omgeving. Door haar zelfportretten probeert ze ons te doen nadenken over onze gewoonten en levensstijl.

Het festival voor professionele fotografen werd voor het eerst georganiseerd in 2004 en vindt om de twee jaar plaats. Dit jaar vindt de achtste editie plaats van 20 juli tot 28 oktober. Het hele dorp wordt weer overspoeld door duizend portretten. Die worden opgesteld in open lucht, verspreid over het hele centrum.

321 fotografen

Dit jaar nemen er 321 fotografen deel van over de hele wereld waaronder 46 uit België, 3 uit Denemarken, 1 uit Spanje, 5 uit Finland, 216 uit Frankrijk, 13 uit Italië, 1 uit Luxemburg, 4 uit Nederland, 16 uit Polen, 11 uit Québec en 1 uit Zweden. Het festival loopt van 20 juli tot 28 oktober in Bourbon-Lancy, in de Bourgognestreek. De toegang is gratis.

Sylvia stelt er drie portretten tentoon die geïnspireerd zijn op de oude schilderijen waarin personen maalsteen kragen droegen. Deze kragen heeft Sylvia vervangen door ongebruikelijke materialen zoals inlegkruisjes, bekertjes en sansevieria’s. (RED)

Info over het festival: www.letedesportraits.com

Info over Sylvia Konior’s werk: www.konior.be; www.studiosylvia.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier