Superstaar van Gunter Lamoot haalde (een deel van) de mosterd bij The Fast Show

Redactie KW

De rubriek ‘Die Verrückte Idioten’ maakt gebruik van hetzelfde idee én dezelfde filmpjes als een sketch uit het cultprogramma van de BBC.

Bono Estente. De BBC-reeks The Fast Show groeide halverwege de jaren negentig uit tot een populaire sketchshow die ook bij ons een hele generatie opzadelde met een reeks catch phrases. Scorchio, Suit you!,… de fans zullen ze nog wel kennen. Een van de terugkerende personages was Arthur Atkinson, een komiek uit de jaren stillekens met een hoge eigendunk en een aantal typische quotes die zijn publiek steevast deden bulderen van het lachen. In een van de afleveringen heeft men het over een film met Arthur Atkinson, waarin die in contact kwam met nazi’s. De tv-makers mixten er scènes met acteur Paul Whitehouse met authentieke beelden uit Triumph des Willens van Leni Riefenstahl uit 1935, waarop dan wel nieuwe dialogen werden gezet.

En laat dat nu net zijn wat Gunther Lamoot deed met ‘Verrückte Idioten’ in Superstaar. ‘Chantal’ is helaas niet te zien in The Fast Show, maar ‘Marc’ en enkele andere verrückte Idioten die we de voorbije jaren leerden kennen, duiken wel op. Ow queer!

(FV)

>> The Fast Show

>> Superstaar