Superfan uit Roeselare bedreigde Willy Sommers en zijn gezin met de dood

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De zaak kwam dinsdag voor een Brusselse rechtbank.

De feiten begonnen in 2012, toen zanger Willy Sommers (62) een anonieme brief ontving. Daarin kreeg hij een pak beledigingen naar het hoofd geslingerd en stonden er kruisen getekend over de foto’s van zijn kinderen, Luna en Luka. De dag voor een optreden in Oostende, volgde er een nieuwe brief, waarin de zanger onomwonden met de dood werd bedreigd, zo schrijft Het Laatste Nieuws. “Ik zal genieten. Het kan een massamoord worden”, stond er. “Woensdagavond, Casino Oostende. Voorpagina van de krant : Willy Sommers laatste lied gezongen.”

Dode muizen in doodskistjes

Er zat ook een fake rouwbrief over Willy Sommers en zijn familie bij. Nog later kreeg de zanger drie kleine doodskistjes opgestuurd met daarop de namen van zijn twee kinderen en zijn kleinkind. Inhoud : dode muizen opgebaard op rozenblaadjes.

Het gerecht nam de dreigementen en startte een onderzoek. Omdat de brieven telkens aangetekend werden verstuurd, werden camerabeelden gecontroleerd van de krantenwinkels van waaruit de post werd verstuurd. Die leidden de speurders naar Christine R uit Roeselare, een vrouw die al jaren superfan was. De vrouw kon het niet verdragen dat andere mensen dicht bij haar idool stonden.

(FV)