Superfan imiteerde George Michael nog in de Soundmix Show: “Stal met raspaardjes is nu wel leeg”

Jo Tack met zijn zoontjes Marlon en Scout, die naar verluidt ook gezegend zijn met het muzikaal talent van hun vader. © (Foto TV)
Redactie KW

Jo Tack uit Kortemark, een grote fan van George Michael, reageert gelaten op de plotse dood van zijn idool. “Er zijn dit jaar al zo danig veel grote muzikanten gestorven, dat ik minder hard schrok toen ik vernam dat ook George Michael overleden was.”

Jo Tack is afkomstig van Oostkamp, maar woont sinds drie jaar in Kortemark. Hij verwierf begin deze eeuw wereldfaam in Vlaanderen dankzij zijn deelname aan The Soundmix Show, waar hij met zijn vertolking van George Michael op de derde plaats eindigde.

De voorbije jaren veroverde Jo de Vlaamse podia als zanger bij verscheidene coverbands, maar vandaag werkt hij aan eigen muziek. Al is de liefde voor George Michael nooit over gegaan. “Ik zing dan wel geen covers meer, George Michael blijft mijn inspiratiebron, mijn grote voorbeeld. Hij heeft de popmuziek naar een hoger niveau getild. En net zoals hij Wham! verliet omdat hij zich wilde bewijzen met eigen materiaal, ben ik nu aan eigen nummers aan het werken. Maar dan op een veel lager niveau”, lacht Jo.

“Natuurlijk ben ik geschrokken toen ik vernam dat hij overleden was, maar het was toch anders dan bij de dood van Prince. Er zijn dit jaar al zo danig veel grote muzikanten gestorven, dat het nu minder hard aankwam. De stal met raspaardjes is nu wel leeg. Want ik geloof niet dat Justin Bieber en Lady Gaga ooit de status van George Michael, Prince en David Bowie zullen hebben.”

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.